Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yarasa Sempozyumu düzenleniyor

Yarasa Sempozyumu düzenleniyor

Türkiye Tabiatını Koruma Derneğinin girişimiyle Yarasa Sempozyumu düzenlenme kararı alındı.

Türkiye`de ilk defa yapılacak olan TÜRKİYE YARASALARI SEMPOZYUM I, 25-26 Ekim 2013 tarihlerinde Balıkesir`de düzenleniyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün işbirliğinde Derneğimizce düzenlenecek sempozyuma Balıkesir DSİ 25. Bölge Müdürlüğü ev sahipliği yapacak.
Sempozyumda,  sıtma amili sivrisinekler başta olmak üzere birçok zararlı böcek ile beslenen yarasaların biyolojik mücadelede üstlendikleri görevler ve ekolojik dengedeki yeri anlatılacak.
Ülkemiz mağaralarının hemen hepsinde ve binaların saçaklarında tüneyen ancak yeterince tanınmayan ve korkulan bir hayvan olarak algılanan yarasaların tanıtımı ve ekolojik hizmetleri gündeme taşınacak.
Onların gerçek değerlerini ortaya koyarak korkunç olmadıklarını anlatmayı ve bu konularda insanların bilgilendirilmesini sağlamayı amaçlayan toplantıya yurdumuzun çeşitli illerinden akademisyenler sunumlarıyla katkıda bulunacaklar.
Türkiye Tabiatı Koruma Derneğinin düzenlediği, "Türkiye Yarasaları Sempozyum I" DSİ 25. Bölge Müdürlüğü Çayırhisar Eğitim Tesislerinde 25-26 Ekim 2013 tarihinde gerçekleşecek.
DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Başoğlu, Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Yunus Ensari`nin de hazır bulunacağı sempozyuma, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden, Sivil Toplum Örgütlerinden, Üniversitelerden oluşan geniş bir katılım sağlanacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false