Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yardım TIR´ları İdlib için yola çıktı

Yardım TIR´ları İdlib için yola çıktı

Balıkesir´de "Bir Aradayız, İdlib´in Yanındayız" İnsani Yardım Kampanyası adı altında toplanan yardımlar, TIR´lar aracılığı ile yola çıktı.

Balıkesir´de "Bir Aradayız, İdlib´in Yanındayız" İnsani Yardım Kampanyası adı altında toplanan yardımlar, TIR´lar aracılığı ile yola çıktı.
İdlib bölgesinde yaşayan insanların acılarının hafifletilmesi ve acil insani ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Balıkesir´den yardım TIR´ları bölgeye yolcu edildi.
Yardım TIR´ları Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Zağnos Paşa Camii´nden uğurlandı.
İçişleri Bakanlığı´nca "Bir Aradayız, İdlib´in Yanındayız" sloganıyla başlatılan insani yardım kampanyasına Balıkesir´den de destek sağlamak amacıyla Balıkesir Valiliği´nin destekleriyle AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde, Diyanet Vakfı, İHH, Türkiye Kızılay Derneği Balıkesir Şubesi ve bir çok vakıf tarafından tedarik edilen gıda, giyim ve yaşam malzemeleri, Vali Ersin Yazıcı´nın da katıldığı uğurlama töreninin ardından dualar eşliğinde ihtiyaç sahiplerinin barındığı kamplara gönderildi.
Düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, "Bugün İdlib´e hayırsever, yardımsever halkımızın katkılarıyla doldurulan TIR´ları göndermek üzere bir araya geldik. Çok kısa sürede kamu kurumlarımızın, meslek kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, derneklerimizin, iş insanlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla bu yardımlar toplandı. Bu kampanya ile Türkiye´deki tüm vatandaşlarımız İdlib´li kardeşlerinin yaralarını sarmaya davet edilmiştir. Biz de Balıkesir ili olarak kampanyaya destek verdik. Konu yardım olunca hemşerilerimiz büyük bir fedakârlıkta bulunuyorlar. Bu kampanyada bizlerle birlikte oldukları için tüm sivil toplum kuruluşları temsilcilerimize ve katkıda bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Vali Yazıcı´nın konuşmasının ardından yardım TIR´ları dualarla uğurlandı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı