Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yarın Çay Bahçeleri kapalı olacak

Yarın Çay Bahçeleri kapalı olacak

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart´ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi nedeniyle çay bahçelerinin kapalı olmasına karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart´ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi nedeniyle çay bahçelerinin kapalı olmasına karar verdi.           

Çay bahçelerinin yanı sıra "Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğini haiz lokantalarda yalnız yemek verilir." hükmünün yer aldığı hatırlatıldı.
Söz konusu hüküm gereğince de YSK, "Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerlerinin kapalı kalacağına, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebileceğini bildirdi.
Ayrıca seçim günü sabah saat 06.00´dan gece saat 24.00´e kadar alkollü içki satılmayacak ve servis edilmeyecek. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnız yemek verilebilecek. Alkol satışı ve servisi gece saat 24.00´e kadar yasak olacak.
YSK´nın aldığı bu karar Erdek´te çay bahçesi işleten müstecirlere, işyerlerinin 31 Mart 2018 Pazar günü kapatılması gerektiği konusu Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince tebliğ edildi.
Bu gelişmeler üzerine açıklama yapan çay bahçeleri işleticileri; her yeri açık olan masa ve sandalyesi bulunan çay bahçelerinin dışarıdan Erdek´e gezmeye gelen vatandaşların oturabileceği, çay ve meşrubat servisi yapılmasa bile dinlenmek için kullanılabileceğini dile getirdi. Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli