Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yaşam Memnuniyeti araştırmasına hazırlanın

Yaşam Memnuniyeti araştırmasına hazırlanın

Türkiye İstatistik Kanunu ve Resmi İstatistik Programı uyarınca, Türkiye İstatistik Kurumuna, vatandaşın her alandaki memnuniyet ve beklentilerini ölçen sürekli bir araştırma yapma görevi verildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye`de Yaşam Memnuniyeti Araştırması`na başlıyor.
Türkiye İstatistik Kanunu ve Resmi İstatistik Programı uyarınca, Türkiye İstatistik Kurumu`na, vatandaşın her alandaki memnuniyet ve beklentilerini ölçen sürekli bir araştırma yapma görevi verildi.
Yaşam Memnuniyeti Araştırma sı`nın temel amacı, bireyin genel mutluluk algısını, toplumsal değerlerini, temel yaşam alanlarındaki (sağlık ve sosyal güvenlik, eğitim, çalışma hayatı, gelir, kişisel güvenlik ve adalet hizmetleri, kişisel gelişim, geleceğe yönelik umut) genel memnuniyetini ve bu alanlardaki kamu hizmetlerinden memnuniyetini ölçmek ve bu memnuniyet düzeyinin zaman içindeki değişimini takip etmek olarak açıklandı.
Türkiye genelinde yaklaşık 126.000 hane halkının ziyaret edilerek yürütüleceği araştırma, TÜİK Bölge Müdürlüklerinin hizmet alanında bulunan Balıkesir ve Çanakkale illerinden rastgele seçilen 3.784 hane ile yapılacak olup hanede bulunan 18 ve üzeri yaşta örneğe çıkan fertler ile anket gerçekleştirilecek. 
Anket soru kağıdında yer alan soruların bir bölümü objektif sorular olmakla birlikte bir bölümü de algısal sorulardan olacağı öğrenildi.
Bireyin bir durum ve olay karşısında subjektif algısını ölçmeye yönelik sorular olan algı soruları ile cevaplayıcının anlık değerlendirmesine göre vereceği cevabın öğrenilmesi amaçlanacak.
TÜİK personeli tarafından beraberlerinde getirdikleri taşınabilir bilgisayarlar ile yapılacak anketle 10.11.2005 tarih ve 5429 Sayılı Türkiye İstatistik Kanunu uyarınca toplanan bilgiler gizli kalacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false