Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yaşlı adamı gasp eden iki zanlı soluğu cezaevinde aldı

Yaşlı adamı gasp eden iki zanlı soluğu cezaevinde aldı

Savaştepe İlçesinde meydana gelen gasp olayında, 80 yaşındaki yaşlı adamı darp edip parasını alan 2 zanlı polisin başarılı operasyonuyla kıskıvrak yakalandı.

Savaştepe İlçesinde meydana gelen gasp olayında, 80 yaşındaki yaşlı adamı darp edip parasını alan 2 zanlı polisin başarılı operasyonuyla kıskıvrak yakalandı.
Savaştepe İlçesinde, 80 yaşındaki İlhan Bulcum´u döverek, paralarını gasp eden ve kimseye haber vermemesi için telefonunu kırıp kapıyı üzerine kilitleyen zanlılar M.E. (22) ve H.Ö. (32), polisin düzenlediği araştırma sonucu yakalanıp, tutuklandı. Yaşlı adam ise hastanede tedaviye alındı.
Olay, geçen Cumartesi Savaştepe Cumhuriyet Mahallesi Çakmak Caddesi´nde meydana geldi. Tarım sigortası emeklisi İlhan Bulcum, geçtiğimiz Cumartesi günü bankadaki emekli maaşından bir miktar para çekti. Tek başına yaşadığı evde akşam yemeğini yedikten sonra, yatsı namazını kılmak için camiye gitti. Namaz sonrası bir süre sohbet ettiği arkadaşlarından ayrılıp evine dönmek üzere olan Bulcum´u, kapının önünde sıkıştıran iki kişi birlikte eve girdi. Şehir magandaları darp ettikleri yaşlı adamdan zorla 150 TL para gasp etti. Saldırganlardan biri dışarı çıkıp, alkol ve sigara aldıktan sonra tekrar yaşlı adamın evine döndü. Sabaha kadar alkol içen zanlılar, pazar sabahı tekrar darp ettikleri Bulcum´un sakladığı bir miktar parasını daha alıp, kimseye haber vermemesi için telefonunu kırıp, kapıyı da üzerine kilitledikten sonra kayıplara karıştılar. İlhan Bulcum´un oğulları İlker (40) ve İsmail Bulcum (44), babalarından haber alamayınca pazar gecesi geç saatlerde babalarının evine gitti. Yedek anahtarla kapıyı açan kardeşler, babalarını kanlar içinde yerde yatar durumda buldu. Müdahale ederken kapının zorlandığını fark eden Bulcum, kardeşler dışarı baktıklarında içeri girmek isteyenlerin, M.E. (22) ve H.Ö. (32) olduğunu gördü. Şüpheliler kaçarak uzaklaşırken, iki kardeş durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Darp edilen İlhan Bulcum hastanede tedaviye alınırken, polis ekipleri Bulcum kardeşlerin ifadeleri doğrultusunda çalışma başlattı. Polis, kimliklerini belirlediği saldırganlar M.E. ve H.Ö.´yi sabaha karşı 04.00 sıralarında evlerine düzenlediği baskınlarla yakaladı. Gözaltına alınan iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi.
İŞKUR koordinasyonunda Altıeylül ve Karesi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından düzenlenen iş garantili Seracılık Kursu´na katılan kursiyerler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Burhaniye´de bulunan Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM)´i ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Yaklaşık 50 kursiyerin yer aldığı gezide, BAÇEM´de yapılan çalışmalar ve üretim faaliyetleri hakkında bilgiler alan kursiyerler tesisi gezerek incelemelerde bulundular.
Kursiyerlere BAÇEM´de üretilen bitkilerden elde edilen çaylar ikram edilirken, kurulan seralar da gezdirildi. Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş tarafından organize edilen inceleme gezisine Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Ali Kuytul, Altıeylül Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Zafer Bozgül ve Karesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Serkan Akça´da yer aldı. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli