Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Yaşlı kadının susuzluk sorununu BASKİ çözdü

Yaşlı kadının susuzluk sorununu BASKİ çözdü

Köprü yapım çalışmalarında evine gelen içme suyu izale hattı hasar gören yaşlı bir kadının su boru hattı Erdek BASKİ görevlilerince yenilendi.

Köprü yapım çalışmalarında evine gelen içme suyu izale hattı hasar gören yaşlı bir kadının su boru hattı Erdek BASKİ görevlilerince yenilendi.
İlçeye bağlı Turhan mahallesinde yapımına başlanan köprü çalışmasında, köy merkezine uzaklığı 1-1,5 kilometre olan yaklaşık 10-15 evi besleyen içme suyu şebeke hattının hasar görmesiyle şebekeden beslenen evlerin suları kesildi.
İçme suyu şebekesi hasar gören konutların ikinci konutlar olmasından dolayı içinde oturan bulunmaması su ihtiyacında acilliyet gerektirmezken, aynı hat üzerinde bulunan bir tavukhane ise susuzluk sorununu artezyen uygulamasıyla kısmen çözdü. Hasar gören aynı su şebeke hattının en sonunda yalnız yaşayan yaşlı bir kadının evinin bulunması ise yaşlı kadının su sorununu aylarca taşıyarak gidermesine neden oldu.
Evine su ulaşmadığını köy muhtarına bildiren yaşlı kadının yaşadığı sorunun giderilmesi için adım atılacağı sırada bu kez yaşanan sel, kar, fırtına gibi doğal afetler nedeniyle onarım çalışmaları başlatılamayınca, yaşlı kadın yaklaşık 2 ay boyunca su ihtiyacını, evinin bulunduğu yerden 200 metre uzaklıkta dağdan gelen kaynarca çeşmesinden bidonlarla taşıyarak giderdi.

Köy yetkililerinin yaşlı kadına senin işin olmaz ya da sen kendi imkanlarınla tamir edeceksin demeleri üzerine, yaşlı kadın soluğu Erdek BASKİ İşletme Şefliğinde aldı.
Erdek BASKİ görevlileri, gittikleri köyde yaptıkları incelemede, köprü yapım çalışmalarında hasar gören içme suyu izale hattının tamamen yenilenmesi gerektiğini tespit etti.
Su isale hattında yenilenmenin uzun zaman süreceği için, yaşlı kadının sorununun bir an önce giderilmesi için dağdan gelen kaynarca hattından evine yeni bir hat çekilerek geçici olarak mağduriyeti giderildi.
Erdek BASKİ görevlileri, bu gibi konularda yaşanan sorunların kendilerine aktarılmasını isterken, vatandaşların mağduriyet yaşama ması için ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiklerini açıkladı.
Haber : Mehmet Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli