Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yatırımcılar tüm destekleri bir günde öğrendi

Yatırımcılar tüm destekleri bir günde öğrendi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nın (GMKA) organizas-yonluğunda bölgemizdeki yatırımcılar ve bölgemize yatırım yapmak isteyenler için

Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nın (GMKA) organizas-yonluğunda bölgemizdeki yatırımcılar ve bölgemize yatırım yapmak isteyenler içinBalıkesir Ticaret ve Sanayi Odaları, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere Güney Marmara´da faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odaları ve Borsaları işbirliğiyle, işletmelerin eğitim gereksinimlerini belirlemeye yönelik yapılan anket sonucunda belirlenen eğitimlerden ilki olan, konularında uzman olan konuşmacıların yer aldığı ?Devlet Destekleri Eğitimi? yapıldı.
GMKA Balıkesir hizmet binasında gerçekleştirilen eğitimde, açılış konuşmasını GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç yaptı.
Eğitim kapsamında sunumlar, kurumlarından gelen ve konularında uzman olan kişilerce gerçekleştirildi. Balıkesir Üniversitesi´nden Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Oral, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü´nden Kimya Yüksek Mühendisi Pelin Tekol, İl Kültür Turizm Müdürlüğü´nden Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü´nden Mühendisler Hasan Karaca, Ebru Telli Kuytul, KOSGEB Uzmanı Kadir Dağdeviren, İŞKUR Uzmanı Hüseyin Ata, TKDK İl koordinatörlüğünden Birim Amiri Gülşah Gürbüzoğlu, ve GMKA´dan Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Candan Şahin ve Uzman Onur Atılgan programda konuşmacı olarak yer aldı.
Eğitim süresince; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, KOSGEB, İŞKUR, TKDK teşvik ve destekleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
Düzenlenen eğitim programı ile hali hazırda yatırımları olan ve yatırımlarını büyütmek, işletme ile ilgili problemlerini gidermek ve yatırımlarının karlılığını artırmak isteyen yatırımcılar; yatırım sürecinde riskleri azaltmak, yatırımın geri dönüş süresini kısaltmak gibi amaçlarla faydalanabilecekleri devlet desteklerinin başvuru ve uygulama koşulları hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. Eğitimin sonunda katılımcılarla birlikte yapılan soru-cevap bölümünden sonra program son buldu. Eğitimin bir benzeri de Çanakkale´de 27 Eylül´de İl Genel Meclis Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilecek.
Bölge firmalarının anket sonucunda belirlemiş olduğu diğer eğitimler, ?Pazarlamada İnovasyon ve Dijital Pazarlama? Ekim ayı içerisinde; ?Dış Ticaret İstihbarat Kanalları? ise Kasım ayı içerisinde yapılması planlanıyor. Eğitimler hem Balıkesir hem de Çanakkale´de gerçekleştirilecek. Eğitimlere katılacak katılımcı sayısında kontenjan sınırlaması bulunuyor. Kayıt için ve detaylı bilgiye, www.gmka.gov.tr sitesindeki duyurular bölümünden ulaşılıyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli