Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yavaş´tan engelleri kaldıran hediye

Yavaş´tan engelleri kaldıran hediye

Engelli vatandaşların rahatlığını düşünen ve projelerine bu doğrultuda yön vererek Sındırgı´nın ilk engelsiz binası olma özelliği taşıyan belediye hizmet binasını faaliyete geçiren sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş engelli bir öğrencinin de isteğini y

Engelli vatandaşların rahatlığını düşünen ve projelerine bu doğrultuda yön vererek Sındırgı´nın ilk engelsiz binası olma özelliği taşıyan belediye hizmet binasını faaliyete geçiren sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş engelli bir öğrencinin de isteğini yerine getirerek mutluluğuna ortak oldu.
Başkan Yavaş´tan bisiklet hediyesini alan Hüseyin Yılmaz´ın mutluluğu görülmeye değerdi. Hediyesini alan Yılmaz, yeni bisikleti ile engellerin kaldırıldığını Cumhuriyet Meydanında ilk turunu atarak gösterdi.
BENGİ projesi kapsamında Sındırgı Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Denizbank Sındırgı Şubesi işbirliği ile İbrahim Ethem Akıncı Ortaokulu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında ?Yaşamı Paylaşıyoruz ? isimli projenin tanıtımı ve açılışı gerçekleştirildi.
Yaşam dair hiçbir engelin olmadığını vurgulamak ve engelli 43 öğrencinin de toplum nazarında daha etkin bir yerde olması amacı ile 27 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında öğrenciler kurumlar ile buluşturulacak. Öğretmenleri eşliğinde kurumların işleyişi hakkında bilgi sahibi olacaklar. Projenin temel amacının ise normal yaşamın ve çalışma hayatının hiç bir engel tanımayacağını vurgulamak.
Proje açılış törenine Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, protokol üyeleri öğretmen ve öğrenciler katıldı. Engelli vatandaşların rahatlığına projelerinde de oldukça önem veren ve Sındırgı´nın ilk engelsiz binası Belediye Hizmet Binasını kazandıran başkan Yavaş öğrencilerle sohbet etti. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli