Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” etkinliği

“Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” etkinliği

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Edremit ilçesinde gerçekleştirilen "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” etkinliğinde sürücü ve yolculara uyarılarda bulundu.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Edremit ilçesinde gerçekleştirilen "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” etkinliğinde sürücü ve yolculara uyarılarda bulundu. 
Vali Şıldak, Edremit Şehit Hamdibey Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte yaya geçidini kullanan vatandaşlara broşür dağıttı. 
Vali Şıldak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Uygulamamız yayalarımızın 5 adımda, özellikle yerleşim yerlerinde güvenli şekilde hareket edebilmeleri, trafikten olumsuz etkilenmemeleri için bir farkındalık çalışmasıdır. Birinci adımımız “yaya yolunda ilerle” ismini taşıyor. İkinci adımımızda “görünür ol” diyoruz. Üçüncü adım olarak trafik ışıkları varsa muhakkak trafik ışıklarına göre hareket edilmesini söylüyoruz. Dördüncü adımımızda yaya geçitlerinin kullanılmasına dikkat çekiyoruz. Beşinci adımda ise “Yola odaklan, dikkatli ol” mesajını veriyoruz. Bu beş adımı çocuklarımız, vatandaşlarımız ile birlikte uygulamaya çalıştık.” diye konuştu. 
Edremit’te motosiklet ve mobilet kaza sayılarının yüksekliğine dikkat çeken Vali Şıldak, İlimizin diğer kesimlerine göre burada motor kullanımı daha yüksek. Dolayısı ile vatandaşlarımız bundan olumsuz şekilde etkileniyorlar. Burada kaymakamlığımız, şoförler odamız, emniyetimiz, jandarmamız bir kampanya şeklinde kask kullanımına dikkat çekmek için kurallara uyan sürücülerimize kask hediye ediyor. Burada amaç yaralanma ve kaza anında herhangi bir zarar görmeyi önlemek. İlimizde Ramazan Bayramı tatili süresince kaza sayısı yüksekti. Bu 5 günlük süre içerisinde 107 yaralanmalı kaza gerçekleşti. Önceki yıllara göre fazla değil ama bu rakamı göreceli olarak yüksek olarak değerlendiriyoruz. Ölümlü kazamız sadece 1'di. Hayatını kaybeden vatandaşımız yaya idi. Bu da bize gösteriyor ki; yayaların karıştığı kazalar ölümcül oluyor. Böylece burada yaya kazalarına dikkat çekmiş olduk." diyerek sözlerine ekledi. 
Vali Şıldak, ayrıca araç sürücülerine emniyet kemeri takmalarını hatırlatırken, aşırı hız, hatalı sollama gibi kural ihlalleri yapmamalarını istedi.  
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı