Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yaz Kuran kursları sona erdi

Yaz Kuran kursları sona erdi

Erdek´te yaz dönemi Kuran kursları, 8 haftalık eğitim sezonunu bitirdi.

Pek çok kursta çocuklar ve öğreticiler, geziler ve salonlarda çeşitli programlar düzenleyerek kursların kapanışlarını yaptılar.
Merkez Piri Reis Camii´nde yapılan yaz Kuran kursu bitirme programında Erdek kız Kuran kursu öğreticisi Hülya Hekimoğlu´nun öğrencileri tarafından bir program düzenlendi. Camide Kuran okunması ile başlayan program, daha sonra öğrencilerin ilahiler okuması, öğrendikleri duaları topluca okumaları ve dini bilgi sunumlarının ardından dua ile son buldu. 

Erdek Öğretmenevinde başlayan ikinci tören ise İmam Hatip Mehmet Aydın´ın sunuculuğunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Erdek Müftüsü Adem Eser yaptığı konuşmasında, bu yıl geçen senelere göre Yaz Kur´an Kursuna daha fazla talep olduğunu, merkezde bu talebi karşılamak için 2 tane fahri (geçici) öğretici görevlendirildiğini, bu öğreticilerin fedakarlık örneği göstererek yaz boyunca çocuklarla en iyi bir şekilde ilgilendiklerini, çocuklarında bu ilgiye duyarsız kalmadıklarını ve sonuçta böyle güzel bir program ortaya koyduklarını, bu nedenle emeği geçenlerin hepsine teşekkür ettiğini ifade etti. Eser´in konuşmasının ardından program, 45 öğrencinin hep bir ağızdan ilahi okumaları ve kursa katılan öğrencilerin kısa kısa sureler okumaları, dini skeçler sergilemeleri ve Vaiz Hilmi Çetin´in duası ile tamamlandı. Tören, İlçe Müftüsü Adem Eser, İmam Hatip Lisesi Müdürü, eski Erdek Müftüsü olup hâlen Rize İl Müftülüğü görevinde bulunan İsmail Yalçın ve Vaiz Hilmi Çetin´in öğrencilere yaz Kur´an kursu katılım belgelerini vermesiyle son buldu.
Erdek Öğretmenevi´nde düzenlenen programa Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, öğrenci velileri ve vatandaşlar da katıldı.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Kuran kursları sona erdi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı