Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yaz aylarında ambulans sorunu had safhada

Yaz aylarında ambulans sorunu had safhada

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Balıkesir'in Körfez bölgesinin yaz aylarında artan nüfus ile birlikte sağlık sektöründe ambulans sorunu yaşandığını öne sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Balıkesir’in Körfez bölgesinin yaz aylarında artan nüfus ile birlikte sağlık sektöründe ambulans sorunu yaşandığını öne sürdü.
Körfez bölgesinde yaz/kış nüfus farklılığından ambulans sorunu yaşandığını ileri süren Akova, konuyu TBMM gündemine taşıyarak, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.
Akova, soru önergesinde şu hususlara değindi: “Balıkesir’in Körfez bölgesinin nüfusu, turizm sezonunun canlandığı dönemlerde normal dönemlere göre 5-6 katına çıkmaktadır. Özellikle sahil kesimlerinde yaygın bir şekilde uygulanan yazlık ev uygulaması, sahil şeridi olan yerleşim yerlerinin nüfuslarının yüksek sezonda çok fazla artmasına neden olmaktadır. Körfez bölgesinde yazın artan nüfusla birlikte en önemli sorunlardan birisi sağlık sektörü hizmetleri olmaktadır. Artan sıcaklarla beraber rahatsızlanan vatandaşların yakınları 112 acili aradığında "ambulansımız yok, kendi aracınızla götürün hastaneye" cevabının verildiği şikâyet edilmektedir. Körfez bölgesinde sahil trafiği çok sıkışık olduğu için özel araç ile hastaneye acil hastayı zamanında götürmek mümkün olmamaktadır.”
Akova, şu soruları yöneltti: “Körfez bölgesinde kışın kaç tane devlete ait ambulans hizmet vermektedir? Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gömeç ilçelerinde ayrı ayrı kamuya ait hizmet veren kaç adet ambulans bulunmaktadır? Körfez bölgesinde yazın ambulans sayısında bir değişiklik yapılmakta mıdır? Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gömeç ilçelerinde ayrı ayrı yazın kamuya ait hizmet veren kaç adet ambulans bulunmaktadır? Yaz nüfusu ile kış nüfusu karşılaştırıldığında ambulans sayısı yeterli olmadığına göre, 112 acili arayan vatandaşa "ambulansımız yok, kendi aracınızla götürün hastaneye" cevabının verilmesi doğru bir yaklaşım mıdır? Körfez bölgesinin yoğun sahil trafiği düşünüldüğünde vatandaşın kendi aracı ile hastasını hastaneye nakletmesi mümkün olmadığına göre, ambulans konusunda ki yetersizliğin düzeltilmesi için ne yapılması düşünülmektedir? Ülkemizin diğer yazlık bölgelerinde de 112 acili arayan vatandaşa "ambulansımız yok, kendi aracınızla götürün hastaneye" cevabı verilmekte midir? Körfez bölgesinde sağlık sektöründe yaşanan bu ciddiyetsiz ve etik olmayan yaklaşımın düzeltilmesi ve vatandaşların hayati derecede önemli olan mağduriyetler yaşamaması için ne gibi çalışmalar yapılması planlanmaktadır?”



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli