Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yaz bitti kış hazırlığına başlandı

Yaz bitti kış hazırlığına başlandı

Balıkesir körfez bölgesinin tatil yöresi Akçayda şimdi ise kış hazırlığına başlandı.

Balıkesir körfez bölgesinin tatil yöresi Akçay`da şimdi ise kış hazırlığına başlandı.
Akçay beldesinde, yaz sezonunun sona ermesinden sonra kış hazırlıklarına başlandı. Öncelikli olarak olumsuz hava koşullarından etkilenme riski bulunan cadde ve sokaklarda drenaj çalışmaları geçildi.
Aşırı yağmurlarda olumsuz etkilenme riski bulunan Çamlıyol Caddesi`nde ve 330. Sokak`ta, yağmur suyu drenaj hattı döşemesi çalışmaları yapılıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, yaz mevsiminde yüz binlerce tatilciyi ağırlayan beldelerinde sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte alt yapı çalışmalarına kaldığı yerden devam ettiklerini belirterek: "Kış hazırlıklarımız başladı. Uygulamaya koyduğumuz yağmur suyu drenaj şebekesi projesini önemsiyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesiyle cadde ve sokaklarımız su baskınları ve birikintileri açısından önemli ölçüde rahatlayacaktır." dedi. 
Başkan İnceoğlu: "Geçtiğimiz yıllarda bölgemiz aşırı yağış aldı. O yağışlarda yakın çevredeki tüm bölge ve yerleşim merkezleri selden büyük zarar görürken düz bir alanda kurulu olmasına rağmen Akçay`da önemli bir sıkıntı yaşanmadı. Bunu, önceki yıllarda yaptığımız Pina Deresi ıslahı ve bugüne kadarki yağmur suyu drenaj şebekesiyle bakım onarım çalışmalarına borçluyuz. Yeni projemizin tamamlanmasıyla önümüzdeki kış ayları daha sorunsuz hale gelecektir. Alt yapı çalışmalarımız tamamlandıktan sonra üst yapı çalışmalarına devam edeceğiz." şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli