Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yazıcı ?OSB Şehrin Kalkınmasında Önemli Bir Lokomotif?

Yazıcı ?OSB Şehrin Kalkınmasında Önemli Bir Lokomotif?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Organize Sanayi Bölgesi´nin şehrin kalkınmasında önemli bir lokomotif olduğunu söyledi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Organize Sanayi Bölgesi´nin şehrin kalkınmasında önemli bir lokomotif olduğunu söyledi.
Balıkesir 2. Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) incelemelerde bulunan Vali Ersin Yazıcı, İşbir Sentetik, Anar Metal Sanayi, Baysan Radyatör, Sanelpan Elektronik Pano, Ocaktan Demir Sanayi tesislerini ziyaret ederek, yapılan üretim çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Balıkesir 2. OSB Müdürlüğü yetkilileri ve yatırımcılarla görüşen Vali Yazıcı, 2. Organize Sanayi Bölgesi´nin Balıkesir ve bölgemizin ekonomisine önemli bir katkı sağladığını ifade etti. Vali Yazıcı´ya, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu ve 2. Organize Sanayi Bölge Müdürü Koray Urgun eşlik etti.
Tesis yöneticilerinden üretim aşamaları ve yıllık üretim kapasiteleri hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, sanayi alanında böylesi tesislerin üretim ve istihdam kapasitesinin sevindirici olduğuna değindi.
Vali Yazıcı, "Balıkesir 2. OSB, yaptığı ihracatla ülkemiz ve ilimiz ekonomisine önemli katkılarda bulunan, ilimizde önemli ölçüde istihdam sağlayan bir bölgedir. Devletimiz, yatırımcılara her zaman destek verirken bizler de iş adamlarımızın görüşlerini önemsiyor, yapılan toplantılarda sorunlarını dinliyoruz. Kente önemli ölçüde istihdam sağlayan 2. Organize Sanayi Bölgesi şehrin kalkınmasında önemli bir lokomotif." ifadelerini kullandı.
Fabrikadaki ürünleri inceleyen ve üretim tesislerini beğendiğini belirten Vali Yazıcı, bu güzel memleket için taş üstüne taş koyanın her daim yanında olacaklarının altını çizdi.
Yapılan her yatırımın, bulunduğu yere ekonomik katkı sağladığına vurgu yapan Vali Yazıcı, "Balıkesir´de istihdam ve ekonomiye katkı sağlayan böylesine önemli yatırımların yer alması bizleri mutlu ediyor. Tesislere yaptığımız ziyaretlerde iş adamlarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunuyoruz. Katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi ülkemiz ve Balıkesir açısından önemi çok büyük." dedi
Üretim tesislerinde de incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, fabrikaların sadece bölgeye değil, Türkiye ve yurt dışına da hitap eden bir çapta olduğunu sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli