Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yazıcı, üniversitelerin olduğu yerlerin önemine değindi

Yazıcı, üniversitelerin olduğu yerlerin önemine değindi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Yönetim Kurulu üyeleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Yönetim Kurulu üyeleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi.
Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Yönetim Kurulu Toplantısı, Üniversitelerarası Kurul Başkanı Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş´un başkanlığında, Balıkesir´de gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen olağan yönetim kurulu toplantısında, Üniversiteler-arası Kurul´un güncel çalışmaları ve gündem maddeleri görüşüldü.
Kurul üyeleri ile yemekli toplantıda bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, "Ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde lokomotif görevi gören üniversitelerin rektörlerini ve temsilcilerini; Türkiye´yi Doyuran İl Balıkesir´de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. 27 yıllık meslek hayatımda, üniversitelerin özellikle sosyokültürel yaşama etkisinin bir tanığı olarak bu kurumların korunmasının ve geliştirilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Balıkesir´de önemli organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.
Yapılan en iyi hizmetin, eğitime yapılan hizmet olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Üniversiteler, şehirlerin ekonomik ve sosyal kalkınması ile kültürü ve sanatıyla bütün alanlarıyla beraber şehirlere katkıda bulunan kurumlardır. Türkiye´nin, önüne koyduğu hedeflere ulaşabilmek için en iyi başarıyı eğitimde göstermesi gerekmektedir. Dünyanın hangi ülkesine bakarsanız bakın, eğitimde başarılı olmuş, eğitim alanında güçlü olan ülkeler, sonunda hep güçlü oluyor. Türkiye de bunun farkında olduğu için buna hepimiz çok önem veriyoruz. Biz bilgi çağında aklımızı iyi kullanmak zorundayız. Çünkü bundan sonra dünyadaki rekabeti şekillendirecek, dünyanın geleceğine yön verecek olan ülkeler bilgiye sahip olan, aklını iyi kullanan, yetişmiş insan gücüne sahip olan ülkeler olacaktır. Üniversitelerimizin bu fırsatı iyi değerlendirmesi kaçınılmazdır. Ülkemiz son dönemlerde ekonomik, sosyal, kültürel ve diğer alanda çok önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Emin adımlarla her yönde ilerlemeler kaydedilmektedir. Bu durum üniversitelerimizle daha berrak gözükmektedir." şeklinde konuştu.
Konuk rektörler de Balıkesir Üniversitesi´nin ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti ve Balıkesir´i çok beğendiklerini ifade ederek burada yapılan çalışmaların eğitime büyük katkılar sağlayacağına duydukları inancı dile getirdiler.
Düzenlenen yemekli toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş´un başkanlığındaki toplantıya; ÜAK Genel Sekreter V. Prof. Dr. Haldun Göktaş, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer, Denklik Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Mevzuat Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Cemil Kaya, ÜAK Hukuk Müşaviri Fatma Kahraman ve ÜAK Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Altun katıldı. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli