Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yazıcı, vakıfları kültürümüzün önemli halkası olarak açıkladı

Yazıcı, vakıfları kültürümüzün önemli halkası olarak açıkladı

Kurumları daha iyi tanımak ve yaptıkları çalışmaları yerinde incelemek için göreve başladığı andan itibaren kurumlardan brifing alan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, bu uygulamaya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile devam etti.

Vali Yazıcı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Muhammed Şakir Erarı ile bir süre görüşerek bölge müdürlüğünün faaliyetleri ve devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Yazıcı´ya, Balıkesir´de bulunan vakıf eserleri ve bu eserlerde yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Vakıflar Bölge Müdürü Erarı, "İlimize ve bölgemize en iyi şekilde hizmet vermek için gayret gösteriyoruz? şeklinde konuştu.
Ecdat yadigârı olan vakıf eserlerinin korunmasının önemini vurgulayan Vali Yazıcı, "Vakıflar, milletin duyarlılığının en büyük göstergesidir. Vakıflarımız eğitimden sosyal yardıma, tarihi eserlerimizden dini eserlerimizin varlıklarını sürdürmesi ve hayatiyetlerinin korunması gibi çeşitli amaçlarla kurulup hizmet vermekteler. İşte bu güzel vakıflarımız, tamamen o vakıfta görev alan kardeşlerimizin özveri, fedakârlık ve katkılarıyla hayatiyetini devam ettiriyor. Ecdadımızdan bize emanet olan bu vakıf eserlerinin ve vakıf geleneğinin yaşatılması konusunda bizler de elimizden geleni yapacağız? dedi.
Vakıfların, toplumda sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirdiğini belirten Vali Yazıcı, tarihimize ve geleneklerimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından Türk Vakıf geleneğinin yaşatılmasının önemine dikkat çekti.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı