Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yazın eğitim var

Yazın eğitim var

Öğretmenlerin tatilleri kısaltılabilecek

Yükseköğretim Kurulu Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM genel kurulunda kabul edildi. Kanuna göre, Koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerde, ilk ve orta öğretimde ara verilen eğitim-öğretim, yaz aylarında telafi edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin iki aylık yaz tatilini kısaltabilecek.
Öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız iki ay izinli olacak, ancak bu iki aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikle saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.
İlçe, il veya ülke genelinde yaşamı etkileyen salgın hastalık, doğan afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim-öğretim faaliyetlerinin iki haftadan fazla yapılamaması durumunda uygulanacak telafi programlarının tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle Millî Eğitim Bakanlığı´nca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Yazın eğitim
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli