Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Yedi Emin deposu araç dolu

Yedi Emin deposu araç dolu

Ekonomistler uyardı: Lüks harcamalardan kaçının Bankacılık ve finans sektörünün uzmanları, vatandaşlara Mevcudunuzla idare edin. Gereksiz ve aşırı tüketimden, lüks harcamadan lütfen vazgeçin. İleride telafisi güç maddi ve manevi zararlar...

Bütçesinin üzerinde borçlananlar gırtlağa kadar borca battı
Bankacılık ve finans sektörünün uzmanları, vatandaşlara "Mevcudunuzla idare edin. Gereksiz ve aşırı tüketimden, lüks harcamadan lütfen vazgeçin. İleride telafisi güç maddi ve manevi zararlar yaşarsınız" uyarısında bulundu.
Erdek`te, hacizli-icralık-trafik yönünden el konulup, yediemin araç parkına çekilen araçlar, motorsikletler otoparkı her geçen gün dolduruyor. Yeni ve eski model araçların, yasal süreleri doldurduğu gibi icra tarafından sırayla satışa sunuluyor.
Son yıllarda çeşitli alternatifler ile tüketiciye sunulan ve cazip hale getirilen sıfır otomobil kampanyaları ile vatandaşın bilmeden, bilinçsizce yaptığı alış veriş neticesi, ekonomide daralma olduğunu ve borcunu ödeyemeyen çok sayıda tüketici icralık olması bankacılık ve finans sektörünün uzmanlarını harekete geçirdi.

Bütçe durumunu göz önüne almadan, piyasada cazip hale getirilen krediler ile uzun vade borçlanarak sıfır araç almanın sonunun icraya kadar gidebileceği uyarısı yapan uzmanlar, gelir-gider arasında derin uçurum bulunan vatandaşların, kredi taksit zamanı geldiğinde nakit sıkıntısına girip borcunu ödeyemeyince, bankaca rehinli olan araçları yedi emin depolarının otoparklarında hacizli vaziyet de bağlanıyor. Ayrıca yediemin depolarının, oto parklarında kaldığı süre içinde borçlu tüketici birde günlük astronomik bir şekilde otopark ücreti ödemek durumunda kalıyor. İcra ve avukat masrafları da binince, işin içinden çıkılamaz hale geliniyor. Tüketiciye her türlü külfet oluşuyor. Tüketici sıfır araba alıyorum diyerek, düşünmeden ve başına geleceği bilmeden yaptığı bu alış veriş sonrası büyük mağduriyet ve çöküntü yaşıyor" şeklinde konuştu.
Sıfır araba kampanyaları ile araç alıp bankalara ve finans kuruluşlarına borçlanan tüketici, bu borcu ödeyemediği için araçlarından olmuş durumda ve araçlar otoparklarda, yediemin depolarında icralık, hacizli olarak bağlı olduğu gibi ayrıca piyasanın ekonomik sıkıntı yaşamasından dolayı iş güç sahibi, iş erbabı ticaret yapan müessese sahibi kimselerin araçları da icra takibi ile bağlanmaktadır şeklinde ikazını sürdüren uzmanlar, gereksiz, lüzumsuz harcamalardan kaçınılmaması, elinizde ihtiyacınızı gören bir aracınız varsa, modelini,  markasını yenileceğim diye aşırı ve gereksiz harcamadan vazgeçilmesi istenip, ileri de telafisi zor maddi ve manevi zararlar yaşanmaması için gereksiz, aşırı ve lüks harcamalardan uzak durulmasını istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı