Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Yediemin parklarındaki motosikletler mecliste

Yediemin parklarındaki motosikletler mecliste

MHP Balıkesir A. Duran Bulut, yediemin otoparklarında çürümeye terk edilen motosikletleri meclise getirdi.

MHP Balıkesir A. Duran Bulut, yediemin otoparklarında çürümeye terk edilen motosikletleri meclise getirdi.
MHP Milletvekili Bulut, çeşitli sebeplerle yediemin otoparkında bekletilen motosikletlerin vergi ve harçlar sebebiyle vatandaşlar tarafından alınmadığını ve çoğunu çürümeye terk edilerek hurdaya ayrıldıklarını ifade etti. 
Bu durumda bulunan çalışır durumdaki motosikletlerin belirli bir süre bekletildikten sonra satışa çıkarılabileceğini dile getiren Bulut konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanına yazılı olarak cevaplandırılması üzerine soru önergesi verdi.
Yediemin otoparklarında bulunan motosikletlerin çoğunun çalışır durumda olduğunu işaret eden Bulut, motosikletlerin hurdaya bırakılmasının milli servete de zarar verdiğini, hurdaya terk edilen motosikletlerin sahiplerine öncelik verilmesi şartıyla vergi ve harçların indirime gidilerek verilmesi gerektiğini olmaması durumunda ise satışa çıkarılarak motorların satılması gerektiğinin altını çizdi.
MHP Milletvekili Bulut, İçişleri Bakanına şu soruları yöneltti: "Bu durumun önüne geçilmesi ile ilgili ne tür çalışmalar yapmaktasınız? Yedi emin otoparkında bulunan motosikletlerin çürümeye terk edilmemesi için motosiklet sahiplerine motosikletlerini tekrar alabilmeleri konusunda kolaylık sağlanacak mıdır? Otopark ta bulunan motosikletlerin belirli bir süre bekletildikten sonra satışa çıkarılması konusunda Bakanlığın yapmış olduğu veya yapacağı çalışmalar nelerdir?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı