Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

YEMMAK, sektöründe dünya ikincisi

YEMMAK, sektöründe dünya ikincisi

Bandırma'da bulunan Yem Fabrikaları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi(YEMMAK A.Ş.), anahtar teslimi yem fabrikası ve kimyasal tesis ihracatını sürdürüyor.

Bandırma’da bulunan Yem Fabrikaları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi(YEMMAK A.Ş.), anahtar teslimi yem fabrikası ve kimyasal tesis ihracatını sürdürüyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını Fikret Yırtımcı, Teknik Müdürlüğünü ise Nihat Yazıcı’nın yaptığı şirket, 16.500 metre karelik kapalı, 12.500 metre karelik açık olmak üzere toplam 29.000 metre karelik alanında fabrika üretim çalışmalarını sürdürüyor. 250 işçinin çalıştığı YEMMAK’ın yıllık cirosunun 36 milyon dolar olup, üretimlerinin yüzde 70’ini ihracata ayırdıklarını, yıllık ihracat tutarının 12 milyon doları bulduğunu açıklayan Teknik Müdür Nihat Yazıcı, şunları söyledi:
“Mısır, Rusya, İran, Irak, Ürdün, Libya, Cezayir, Angora, Fildişi, Pakistan ve Yemen gibi ülkeler olmak üzere çok sayıda ülkeye yüzlerce fabrika yaptık. İsviçre’nin Bühler firmasının ardından sektörümüzde dünya ikincisi konumundayız. İç piyasada da ülkemizin her kentine fabrika kuruyoruz. Önümüzdeki dönemde, Ege Bölgesi’nde, İzmir-Bodrum arasındaki balık çiftlikleri için fabrikalar yapacağız. Kendimizi sürekli yenileyerek, çağa ayak uydurmaya özen gösteriyoruz.”
Nihat Yazıcı, YEMMAK’ın bugünlere başarıyla gelmesindeki en önemli payın, şirketin kurucusu olup, 2003 yılında yaşamını yitiren Rıdvan Kavruk’a ait bulunduğunu sözlerine ekledi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı