Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yeni Haber Umut Nöbeti´nde

Yeni Haber Umut Nöbeti´nde

Yeni Haber Gazetesi imtiyaz sahibi mimar Esen Balıbek, Silivri Cezaevi önünde, Can Dündar ve Erdem Gül için ?Umut Nöbeti´ tuttu.

Yeni Haber Gazetesi imtiyaz sahibi mimar Esen Balıbek, Silivri Cezaevi önünde, Can Dündar ve Erdem Gül için ?Umut Nöbeti´ tuttu.
Silivri Cezaevi önündeki Umut Nöbetleri devam ediyor. Gazetemiz imtiyaz sahibi Esen Balıbek, dün sabah nöbetini Türkiye Yazarlar Sendikasından devraldı. Basın Konseyi´nin kendisi için belirlediği 12.00 ila 14.00 saatleri arasında ?Umut Nöbeti´ tutan Balıbek, ?Demokrasi ve özgürlük yolunda varılmayacak mesafe, katlanılmayacak zorluk ve çekilemeyecek sıkıntı yoktur? dedi.
Güzel bir havadaki nöbeti sırasında konuşan Balıbek, ?Sevgili Can ve Erdem, tutuklandığınız günden beri aklımızda hep aynı parça var.
Can Yücel´in yazdığı bir kaç kez bestelenen Fazıl Say´la doruğa ulaşan Sevgili Can´ın fon müziği olarak kullandığı müziğin sözleri aklımızda. Son dönemde yaşadıklarınız o şiirdeki sardunyanın başına gelenler kadar ironik saçma ve akıl almaz.
Sizleri o sardunyalar ile özdeşleştiriyoruz.
Bir avuç topraktan can bulan, en zorlu koşullarda bozulmayan, rüzgarda ve güneş altında çiçek dökmeyen, çok az suyla bile yaşayabilen güzelim sardunyalarla...
Sizlerde bizim sardunyalarımızsınız.
Eminiz bu baharda en güzel çiçeklerinizle özgürce açacaksınız.
Ülkemizin demokrasi ve özgürlük yolunda varılmayacak mesafe, katlanılmayacak zorluk ve çekilemeyecek sıkıntı yoktur.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Yeni Haber Umut Nöbeti
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli