Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yeni kabinede sürpriz isimler var

Yeni kabinede sürpriz isimler var

Yeni bakanlar kurulunda birçok isim değişti.

Yeni bakanlar kurulunda birçok isim değişti.
Asıl sürpriz Milli Eğitim Bakanlığı´nda yaşandı. Sağlık Bakanlığı´na ise Recep Akdağ dönüş yaptı. Listede en büyük bomba Yalçın Akdoğan´ın parti yönetiminin ardından kabinedeki koltuğunu da kaybetmesi oldu.
65. hükümet için kolları sıvayan AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ne saat 10.30´da çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan´a hazırladığı kabine listesini sundu.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde, basına kapalı gerçekleştirilen kabul, saat 1 saat 15 dakika sürdü.
Saat 11.45 sıralarında kameraların karşısına geçen Binali Yıldırım, Erdoğan´ın onayladığı yeni kabine listesini böyle açıkladı:
Yeni Kabine şu şekilde:
Başbakan: Binali Yıldırım Başbakan Yardımcısı: Nurettin Canikli Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek
Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş Başbakan Yardımcısı: Veysi Kaynak Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak Gençlik ve Spor Bakanı: Âkif Çağatay Kılıç Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkci İçişleri Bakanı: Efkan Âlâ Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan Kültür ve Turizm Bakanı: Nabi Avcı Maliye Bakanı: Naci Ağbal Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz Milli Savunma Bakanı: Fikri Işık Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu Sağlık Bakanı: Recep Akdağ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Yeni kabinede sürpriz isimler
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli