Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yeni yapılan kafeler yıkılıyor

Yeni yapılan kafeler yıkılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası ile Erdek Belediyesi Zabıta Ekipleri yine karşı karşıya geldi

Erdek Belediyesi tarafından yaz sezonuna yetiştirilmeye çalışılan ve geçtiğimiz günlerde ihale süreci tamamlanarak kiraya verilen yeni balıkçı depoları ve üst katlarında bulunan kafeteryalara yıkım kararı çıktı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Gürkan Kurtbaş ve Ayhan Arık´ın da aralarında bulunduğu Büyükşehir´den ilçemize gelen ekip, yeni balıkçı depolarının ve üst katlarında bulunan kafeteryaların yıkımını gerçekleştirmek istedi. Erdek Belediyesi zabıta ekipleri, balıkçılar ve kafeteryaların ihalesini alan işletmeciler yıkıma engel olmak istediler. Zaman zaman tansiyonun arttığı ve arbedelerin yaşandığı yıkım sırasında Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Gürkan Kurtbaş, Bandırma Kaymakamı ve Erdek Kaymakam vekili Tuncay Sonel´in imzasıyla gönderilen yıkım kararını vatandaşlara okuyarak tebliğ etti. İşletme sahipleri ve balıkçılar depoların ve kafeteryalarda eşyalarının bulunduğunu, kendilerine yıkım kararının tebliğ edilmediğini ve bu yüzden yıkım için biraz süre istediklerini yetkililere söylerken, Zabıta Daire Başkanı Gürkan Kurtbaş, ?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Erdek Kaymakamlığı bundan 15 gün önce buraların en geç 24 Ağustos tarihine kadar boşaltılması için tebliğde  bulundu.

Eğer bu tebliğ size ulaşmadıysa bu bizim değil Erdek Belediyesi´nin suçudur. Bizler emir kuluyuz ve Bandırma Kaymakamı ve aynı zaman da Erdek Kaymakam Vekili Tuncay Sonel tarafından bize gönderilen yazılı bir emir var. Bana ikinci bir emir gelmediği takdirde bu yıkımı gerçekleştirmekle mükellefim. Sizleri de mağdur etmemek adına size iki saat süre verdik. Bu saatten sonra benim yapabileceğim bir şey yok? diye yanıt verdi. Tartışmaların büyümesi ve vatandaşların depolar ve kafeteryalara girmeleri sonucu emniyet güçlerinin olay yerine çağrılmasıyla yıkılacak alanlar boşaltıldı. Emniyet ekiplerinin gözetiminde başlayan yıkım işlemi havanın kararması ve mesai saatinin bitmesi nedeniyle bugüne ertelendi.
Haber : Taygun Ertan

/resimler/2016-8/25/1952090755349.jpg

 

/resimler/2016-8/25/1952362318354.jpg



Cahit Özalp
27.08.2016 12:20:02
Erdek´in gün batımı romanlara filmlere konu olmuştur.Bu güzelliğin önüne iki katlı bir ucube konduruluyor.Üst katından gün batımını daha güzel seyredelim diye sanırım.Liman,meydan ve çay bahçelerinin önünü bir ucubeyle kapatmak ve tabi ki rant yaratmak pahasına.Erdek´in simgesi olmuş çay bahçelerinde oturanlar bu güzelliği artık göremeyecekler. Önleri bir kaleyle kapatıldı.Erdek halkını ve misafirlerini iki yıl çay bahçesiz bırakan belediyenin son ucubesinin yıkılması çok doğru bir karardır.Çöpe giden milli servettir.Verilen zararı Erdek belediye başkanı cebinden karşılamalıdır. Şehircilik estetiğinden anlayan birilerinin acilen Erdek´i kurtarması gerekiyor.

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false