Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yeni çevre yoluna ilk kazma Ocak ayında vurulacak

Yeni çevre yoluna ilk kazma Ocak ayında vurulacak

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve AK Parti İlçe Başkanı Halil Güner, geçtiğimiz günlerde Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve AK Parti İlçe Başkanı Halil Güner, geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Ankara ziyareti sonrası basına açıklama yapan Başkan Yavaş, termal turizmle gelişmekte olan bir ilçe için yolun çok önemli olduğunu vurguladı.
Ocak ayı içerisinde yeni çevre yolunun yapılmaya başlayacağını müjdeleyen Başkan Yavaş, “Sındırgı şehir merkezinin geçişi dediğimiz koca köprü ile mandıra arasında bulunan şu anda şehrin içerisinde Düvertepe kaolin ocaklarında bulunan maden kamyonlarının geçtiği tırların geçtiği hem tonaj yükünden dolayı hemde şehrin trafiğini şehir dışına alabilecek bir çevre yolu talebimiz vardı. Bizde geldiğimiz günden beri bu işi hızlandırdık. Ocak ayı içerisinde 8 kilometrelik bir yeni yol yapımı ile ilgili şu anda yatırım programı çıktı sadece tarihi belli değil ama Ocak ayı içerinde teklifi yapıldı. Göreve geldiğimizden bu yana 3 kilometresi bitmiş bir Simav yolu var. İyileştirme kapsamında virajlar alınıyor bizde yardım ediyoruz. Turizmle yaptığımız bütün faaliyetlerin daha ileriye gidebilmesinin ana temeli yoldur. İzmir’e de bu bakıma ulaşmamız lazım. Birde Sındırgının kör nokta olmasını kurtarmamız gerekiyor. Sındırgı’ya Balıkesir’den geldiniz ulaştınız buradan nereye gideceksiniz dediğinizde geri dönmeniz gerekiyor. Çünkü Simav yolunu kullanmayan insanlar var. Daha kısa olmasına rağmen yol kötü olduğu için kullanmıyorlar. Akhisar yolu hızlansın diye toplam 60 km öngörülüyor. Mandıraya kadar olan kısmı 100 milyon TL’lik bir yoldan bahsediyoruz. AK Parti İzmir Milletvekili ve hemşerimiz Hamza Dağ ile beraber Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlüğüne gittik. 14 Bölge Müdürlüğü ile 2 bölge müdürlüğünü irtibata geçirdik. Akhisar yolu ile hiçbir sıkıntı yok yatırım programına da alındı” dedi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli