Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Yeni Haber Gazetesi sahibi Balıbek vefat etti

Yeni Haber Gazetesi sahibi Balıbek vefat etti

Balıkesirin kıdemli gazetecilerinden Ekrem Balıbek (78), yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Dün gazeteden evine giden Balıbekin takım elbiseleriyle ölü bulunduğu, muhtemelen geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Balıkesir`in kıdemli gazetecilerinden Ekrem Balıbek (78), yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Dün gazeteden evine giden Balıbek`in takım elbiseleriyle ölü bulunduğu, muhtemelen geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ölümü Balıkesir basın camiasında büyük üzüntüye yol açan Balıbek`in cenazesi bugün toprağa veriliyor.
Yeni Haber gazetesi 44 yıldır yayınlanıyor
Ekrem Balıkebek`in kurduğu ve sahibi olduğu Yeni Haber Gazetesi 44 yıldır hiç kesintisiz günlük olarak yayınlanıyor. Yeni Haber Gazetesi`nden yapılan açıklamada, Perşembe akşamı gazeteden çıktıktan sonra Bandırma Caddesi`ndeki evine giden Balıbek`in, yüksek tansiyona bağlı geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği bildirildi. Dün sabah gazeteye gelmeyince çalışanlarının merak edip evi aradığı Balıbek telefonlara cevap vermeyince yakınlarına da haber verilip çilingir ile evine gidildi. Kapı açıldığında Ekrem Balıbek`i ölmüş halde bulan gazete çalışanları ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti`nin kurucularından olan Ekrem Balıbek, meslek yaşamı boyunca çok sayıda ödül kazanmıştı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev alan 3 çocuk babası Ekrem Balıbek meslek yaşamının son ödülünü Ocak ayında Balıkesir`i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün elinden almıştı.
Balıbek kimdi?
Ekrem Balıbek, Balıkesir Lisesi`ndeki öğrencilik yıllarında yayın yapan radyonun baş spikerliğini üstlendi. Gazetecilik mesleğine 1951`de babası Kazım Balıbek`in Bandırma`da kısa süreli yayınladığı Marmara Gazetesi`nde başlayan Balıbek, daha sonra Balıkesir Postası Gazetesi`nde çalıştı. Milliyet ve Vatan gibi gazetelerin Balıkesir muhabirliğini yaptı. 17 Ocak 1968`de Yeni Haber Gazetesi`ni yayın hayatına geçiren Ekrem Balıbek, Balıkesir`de 44 yıl boyunca kesintisiz yayın yapan gazetesiyle önemli bir rekora imza attı. 1951 yılından bu güne kadar, "Damla Damla" mahreçli köşesinde 10 bine yakın makalesi yayınlanan Ekrem Balıbek, meslek hayatı boyunca birçok ödül aldı. Balıbek, milenyum yılı olan 2000 senesinde Olimpiyat Komitesi Fair-Play büyük ödülüne değer bulunmuştu. Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti, Balıkesir Yüksek Tahsil Talebe Cemiyeti başkanlıkları da yapan Balıbek, Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı`nın da genel saymanlığını üstlenmişti.
Bugün toprağa veriliyor
Balıkesir`in yetiştirdiği en önemli gazetecilerden biri olan Ekrem Balıbek`in cenaze namazının 5 Şubat Cumartesi günü bugün Zağnos Paşa Camii`nde kılınacak öğle namazını müteakip kılındıktan sonra Başçeşme Mezarlığı`nda toprağa verilecek.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli