Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Yeni Sığırcı Mahallesi’nde hayvan katliamı yaşanıyor

Yeni Sığırcı Mahallesi’nde hayvan katliamı yaşanıyor

Bandırma Yeni Sığırcı kırsal mahallesinde son bir yılda yaklaşık 70’e yakın hayvanın kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldü.

Bandırma Yeni Sığırcı kırsal mahallesinde son bir yılda yaklaşık 70’e yakın hayvanın kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldü. 
Sokak ortasında telef olan hayvanların görüntüleri ise yürek burktu. 
Yeni Sığırcı Mahallesi’nde yaşayan Serap Eken, son bir yılda yaklaşık 70’e yakın hayvanın kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü söyledi. 
Çevrede yapılan araştırmalarda ele geçirilen zehirli sucuk ve mamaları muhafaza altına alarak, incelemeye gönderilmesi ve köpeklere yapılan otopsi raporları doğrultusunda hayvanların kasıtlı olarak öldürüldüğünü belirten Eken, “Geçen yıl yaşanan en büyük katliam kendi evimdeki 6 çocuğumun öldürülmesiydi. Karneli çocuklar ve felçli hayvanlar zehirlendi. Zehirli sucuklar bulundu. Bunlar test edildi. Otopsi raporları çıkartıldı. Buna rağmen savcılık soyut delil olarak göstererek mahkeme düştü. Zehirlenen köpeklerin bir kısmını VetMedipol’e yetiştirmeye çalıştım. Bazılarını kurtarabildik.” dedi. 
Son 1,5 yıl içerisinde birçok kez yetkililere başvurduğunu ancak sonuç alamadığından yakınan Eken, “Ortalama 5 kez Jandarma aracılığıyla müracaatlarımı yaptım. Tutanaklarımı tutturdum. Kamera kayıtlarım karanlıkta, bilinmezlikte ve gölgeli olduğu için net teşhis edilemedi. Bu yüzden şahıs belirlenemedi. Bu olaylar bir müddet durduktan sonra yine devam etmeye başladı. Genelde Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri yaşanıyor. Mayıs ayından bu yana 20’yi aştı. Cami ve kahve arasındaki yürüyüş yolunda hep aynı yerde zehirlenmeler yapılıyor. Belediyeye yazılı şikayette bulunmadım ama Belediye Başkanımız Tolga Tosun ile konuyla ilgili 4 kez istişarede bulunduk. O bölgeye ait olmayan hayvanların salınmaması ile ilgili çok kez ricada bulundum ama sonuç alamadım.” dedi. 
Yeni Sığırcı Kırsal Mahallesi’nde yaşanan köpek katliamının ardından mahalleyi gelen hayvan severler adına konuşan Sevda Şıvga, olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyerek şu şekilde konuştu: “Bugün bu kırsal mahalleye Serap Abla’ya destek olmak için geldik. Yaklaşık bir senedir buradaki sokak hayvanlarına karşı yasaya aykırı şekilde suç işleniyor, zehirlenerek öldürüldüğüne defalarca Serap Abla şahit olmuştu. Geldik bugün muhtarımızla görüştük. Hayvan severler olarak Serap Abla’nın nezdinde sokak hayvanlarının sahipsiz olmadığını, bizim umurumuzda olduğunu belirterek failin bulunması için kendisinden yardım istemeye geldik. Muhtarımız da bizi güzel ağırladı, fikir alışverişinde bulunduk. Umarım kendisi de bize bu konuda yardımcı olacaktır. Biz bu olayın peşini bırakmayı düşünmüyoruz.” 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı