Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yeni yılın ilk meclisi toplandı

Yeni yılın ilk meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Ocak ayı toplantısı 6 Ocak Perşembe günü gerçekleştirildi.

Erdek Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Ocak ayı toplantısı 6 Ocak Perşembe günü gerçekleştirildi. 
Erdek Belediye Meclisi’nin AK Parti’li üyesi Hüseyin Sezer’in mazeretinden dolayı izinli sayıldığı, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın başkanlığında yapılan toplantıda, gündemde bulunan 11 madde ile 4 ek gündem maddeleri görüşüldü. 
Mecliste görüşülen gündemdeki konuların bir bölümü karara bağlanırken, bazıları ise ilgili komisyonlara havale edildi. 
Gündemin 1. maddesi; Belediye Meclisi’nin her ayın ilk Çarşamba günü saat 15.00’de toplanması oybirliği ile kabul edildi. 
Gündemin 2. maddesi; Huzur hakkı alan komisyon üyelerine tek toplantı ücreti ödenmesi oybirliği ile kabul edildi.  
Gündemin 3. maddesinde; Denetim Komisyonu üye sayısının Ak partili meclis üyelerinin önerisi ile 3’ten 5’e çıkarılması yer alıyordu. Yapılan gizli oylama ile Denetim Komisyonu üyeliklerine CHP’den Nimet Kalafat, İbrahim Beyoğlu, İyi Parti’den Murat Çolak, Ak Parti’den Huri Güven ve Orhan Narin seçildi.                                            
Gündemin 4. maddesinde; Geçici işçi vize konusu görüşüldü. Toplantıda bahar ve yaz aylarında, en çok 44 kişi olmak üzere 9 ay 29 gün geçici işçi çalıştırılması oybirliği ile kabul edildi. 
Gündemin 5. maddesinde; 2021 yılında çalıştırılan sözleşmeli personelin 2022 yılında da çalıştırılıp çalıştırılmayacağına görevlerine devam ettirilecek ise ödenecek ücretin belirlenmesi konusunun görüşülmesi yer alıyordu. 2021 yılında çalıştırılan sözleşmeli personelin, 2022 yılında da çalıştırılması karar altına alındı. Toplam 42 personele, asgari ücret+ek ödenek maaş olarak ödenmesi oybirliği ile kabul edildi. 
Gündemin 6. maddesi; Erdek Belediye Başkanlığı bünyesinde Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü kurulması konusu oybirliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.  
Gündemin 7. maddesi; Norm Kadro Değişikliği ‘Tekniker Kadrosu” iptal edilerek “Programcı” kadrosu olarak değiştirilmesi oybirliği olarak kabul edildi. 
Gündemin 8. maddesi; Erdek Belediyesi İş Makinelerinin Tescili İle İlgili Yönetmeliğin onaylanması komisyondan gelen şekli ile oybirliği ile kabul edildi. 
Gündemin 9. maddesi; 2022 yılı Zabıta Müdürlüğü personeline ait fazla çalışma ücretinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Personelin, fazla çalışma ücreti, aylık 666 lira olarak oybirliği ile kabul edildi. 
Gündemin 10. maddesi; Erdek ve Ocaklar uygulama imar planı plan notlarının değerlendirilmesi görüşüldü. Bu madde oybirliği ile geri iade edildi. 
Gündemin 11. maddesi; Mülkiyeti Erdek Belediyesi’ne ait olan Alaattin Mahallesi, 374 ada 2 parselde bulunan arsanın okul yapılmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi oybirliği ile kabul edildi.  
Toplantıda AK partili meclis üyeleri tarafından Meclise sunulan 4 ek gündem maddeleri görüşüldü.  
Ek 1. gündem maddesi; 5 Ocak 2017 yılında düzenlenen hain bir saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile adliye personeli mübaşir Musa Can’ın isimlerinin ilçede uygun bir sokağa verilmesi teklifi, oybirliği ile imar komisyonuna gönderildi. 
Ek 2. gündem maddesi; Sokak Hayvanlarının Barınak ve Islahı talebi görüşüldü. Başkan Burhan Karışık, 2024 yılına kadar ilçe belediyelerinin hayvan barınağı yapmaları gerektiği dikkat çekerek, belediye bütçesinin yetersiz olması nedeniyle mevcut olan fakat kullanılmayan Hayvan Barınağında tekrar düzenleme yapılarak, başıboş köpetlerin burada ıslah edileceği sözünü verdi. 
Ek 3. gündem maddesi; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun, Şanlıurfa’da STK temsilcileri ile muhtarlara hitaben yapmış olduğu konuşmada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bize verin, bütün çiftçilerimize elektriği bedava vereceğiz sözü hatırlatılarak, Erdek Belediyesi’nin de 2019 yılında CHP’ye geçtiği ve Erdek’li çiftçilerimize elektrik faturalarının süspanse edilmesi istendi. 
Bu gündem maddesiyle ilgili söz alan Başkan Karışık “Bizde çiftçilerimizi desteklemek isteriz. Sizde biliyorsunuz belediye bütçesi yetersiz olduğu için bunu yapamayız.” dedi. Bu talep CHP grubunun oyları ile red edildi. 
Gündemin son maddesi; Sanatçı Genço Erkal’ın geçtiğimiz aylarda twittir hesabından paylaştığı “oysa en çok köpek saraya bağlı yaşıyor” hakaret içeren paylaşımından dolayı, Erdek’te bulunan Genco Erkal sokağının isminin uygun görülmediği ve bu nedenle isminin değiştirilmesi talebiydi. Bu konu da görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. 
Erdek Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısının 2 Şubat 2022 Çarşamba günü gerçekleştirmesi kararlaştırılarak toplantı sona erdi. 
Haber: Tuncay Ertan 
 



Anahtar Kelimeler: yılın meclisi toplandı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli