Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yeni yılın ilk meclisi yapıldı

Yeni yılın ilk meclisi yapıldı

Erdek Belediye Meclisinin, 2014 yılı ilk toplantısı dün yapıldı.

Erdek Belediye Meclisi`nin, 2014 yılı ilk toplantısı dün yapıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında 10 meclis üyesi hazır bulunurken 8 gündem maddesi görüşüldü.
AK Parti grubundan Melek Decan Eraslan ile Enver Damar`ın mazeret dilekçeleri okunarak izinli sayıldığı Ocak 2014 ayı meclis toplantısında 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıların gün ve saati aynı kaldı
Gündemin ilk maddesinde, 2014 yılında meclis toplantılarının, hangi gün ve saatte toplanacağı yer alıyordu. 
Meclis üyeleri oy birliği ile toplantıların, önceki yıllarda olduğu gibi yine her ayın ilk Çarşamba günü, saat 17.00`de yapılması oybirliğiyle kabul edildi.
Her ay toplantı var
Toplantının ikinci gündem maddesinde, meclisin hangi ay tatil yapacağı konusu yer alıyordu. 
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, yasa gereğince meclisin, yılda bir ay tatil yapma hakkının bulunduğunu belirtti. Meclis üyelerinin oybirliğiyle meclisin, bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine tatil yapmayarak her ay toplanması kararlaştırıldı.
Yurt dışı görevlerine izin
Mecliste, 2014 yılı içinde, yurt dışındaki kongre ve seminer gibi etkinliklere katılmak isteyen Belediye Başkanı ve meclis üyelerine, harcamaların kendileri tarafından karşılamaları koşuluyla izin verilmesi oy birliği ile karar altına alındı.
Denetim Komisyonu seçimi
Toplantıda, üç kişiden oluşan Denetim Komisyonu üyelikleri için seçim yapıldı. Gizli oyla gerçekleşen ve 10 üyenin oy kullandığı  seçimde Denetim Komisyonu`na CHP`den Nimet Kalafat 8 oy, Mehmet Arslan 9 oy, AK Partiden Halil Aydöner ise 10 oy alarak seçildiler.
Huzur Hakları belirlendi
Belediye Meclisi`nin Ocak ayı toplantısında belediye meclis üyelerinin, 2014 yılı içinde alacakları huzur hakları da belirlendi. Buna göre, meclis üyelerinin, toplantı başına, belediye başkanının aylık brüt maaşının, günlük 1/3`ü tutarındaki ücretini almaları kararlaştırıldı.    
Gündemin 6. Maddesi
Bu maddede Belediye Gelirleri Kanununun 15.20.56.60. ve 84. maddelerinin değişikliği hakkında görüşülürken oy birliği ile gelirler tarifesine ilave edilmesine karar verildi. 
Gündemin 7. Maddesi
Ocak ayı meclis toplantısında gündemin 7. maddesinde geçici işçi pozisyonlarının belirlenmesi tartışılırken oy birliği ile 22 kişinin Haziran ayından itibaren geçerli olmak şartıyla çalıştırılması kararı alındı. 
Meclisin son maddesi
İlçemiz Alaattin Mahallesinde bulunan 6 Nolu parselin şuyulu bulunduğu yoldan ihdas parçasının satışının talebi konusunda yine oy birliği ile Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine satış yetkisi verildi. 
Son maddenin de karara bağlanmasının ardından, ek gündem maddesi bulunmadığı için 2014 yılı Ocak ayı meclis toplantısı Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan tarafından kapatılıp sona erdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli