Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yeni yılla birlikte emekli maaşları artacak

Yeni yılla birlikte emekli maaşları artacak

Ocak`ta memur emeklisinin maaşı % 3 artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammının ise % 3.45 olması bekleniyor. Gözler promosyon müjdesinde.

Ocak`ta memur emeklisinin maaşı % 3 artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammının ise % 3.45 olması bekleniyor. Gözler promosyon müjdesinde.
Emekliler için Ocak ayı zam ayı olacak. Hem memur emeklilerinin hem de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı yeni yılın ilk ayında artacak. Emekliler, zammın yanı sıra Ocak ayında promosyon müjdesi gelmesini bekliyor.
İpucu programdan
Memur emeklilerinin alacağı zam, toplu sözleşmede belirlenmişti. Tüm memur emeklileri, Ocak ayında memurlar gibi % 3 zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı ise ayın başında açıklanacak enflasyon verileriyle belli olacak. 2014`ün ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin maaşında artış yapılacak. Bunun 5 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belli oldu. Temmuz-Kasım döneminde enflasyon % 2.79 çıktı. 2015 yılı programı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranına ilişkin ipuçları içeriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu`na (SGK) devredilen SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre Ocak`ta % 3.45 artırılması öngörülüyor.
Ya promosyon ya dava
Ocak`ta zamlı maaşlarını alacak emekliler, promosyon müjdesi verilmesini de bekliyor. Bu konuda SGK`yı dilekçe yağmuruna tutan emekliler, kurumun Ocak ayında bankalarla bu konuda anlaşma yapmasını istiyor. Yılda bir maaş banka promosyonu bekleyen emekliler, eğer Ocak ayı ortasına kadar sonuç çıkmazsa bankalara promosyon davası açmayı planlıyor.
Yeni asgari ücret önümüzdeki günlerde netleşecek
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını yaptı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfede rasyonu`nda (TİSK) yapılan toplantıya 5`i işçi, 5`i işveren, 5`i de devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişi katıldı. Komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil etti. Toplantıda Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu yetkililerinin sunduğu veriler ele alındı. Taraflar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu`nun üçüncü toplantısını 25 Aralık`ta Türk-İş`te gerçekleştirecek.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli