Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Yeni zeytin yasa tasarısı tartışılıyor

Yeni zeytin yasa tasarısı tartışılıyor

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa: Yasa, TBMM'ye gelmeden bir şey söyleyemem” Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak: Yasa çıkarsa Erdek zeytinciliği biter”

Hükümetin, 25 dekarın altındaki zeytinlik alanları imara, sanayi yatırımlarına, termik santral yapımı ve maden aramalarına açmak için yeni yasa tasarısı hazırlamasına zeytin üreticilerinin tepkileri sürüyor. Konuyla ilgili düşüncelerini almak için aradığımız Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, şunları söyledi:
Bu yasa tasarısının, TBMM alt komisyonunda olduğunu biliyorum. Ancak, siyasi kimliğim olmaması nedeniyle yasa, TBMM'ye gelmeden bir şey söyleyemem. Geçtiğimiz salı günü, yetkili makamların çağırması üzerine katıldığımız toplantıda, bu konudaki düşüncelerimizi yazılı olarak bildirdik. Sadece şunu söyleyebilirim ki, biz her zaman üreticinin yanındayız.”
HÜSEYİN DURAK: BU YASANIN ÇIKMASI ERDEK ZEYTİNCİLİĞİNİ BİTİRİR”
SS 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak ise yaptığı açıklamada, çıkarılmak istenen yeni yasayla ilgili şu değerlendirmede bulundu:
Bu yasa tasarısı ile 25 dönümlük zeytinlik alanların, zeytinlik sayılmayarak imara, sanayi yatırımlarına ve maden aramalarına açılmak istenmesi son derece yanlıştır. Bu tasarı yasalaştığı takdirde Erdekli zeytin üreticilerini de vuracak, Erdek zeytinciliğini bitirecektir. Çünkü Erdek'teki zeytinlikler küçük parçalıdır. Büyük çoğunluğu 25 dönümün altındadır. Kooperatifimize bağlı üyelerimiz arasında 1-1,5 tonluk üretimi bulunanlar bile vardır. Hükümetin, bir yandan zeytin üreticisine teşvik verirken, bir yandan da bu yasayı çıkarmaya çalışması büyük çelişkidir.”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı