Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Yerbilimci Görür: “Marmara Bölgesi çok riskli”

Yerbilimci Görür: “Marmara Bölgesi çok riskli”

Bilim Akademisi üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Bu topraklarda yaşayan insanlar olarak depremi durduramayacağımıza göre, zararlarını azaltmak ve depreme dirençli kentler kurarak yaşamımızı sürdürmek zorundayız. Asıl öz

Bilim Akademisi üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Bu topraklarda yaşayan insanlar olarak depremi durduramayacağımıza göre, zararlarını azaltmak ve depreme dirençli kentler kurarak yaşamımızı sürdürmek zorundayız. Asıl özet bu!” dedi.
Görür, olası deprem bölgeleri hakkında da şu değerlendirmede bulundu:
“Türkiye’de deprem konusunda en tehlikeli bölgelerden birisi Marmara Bölgesi. Kuzey Anadolu fayının kuzey kolu, Marmara Denizi’nin kuzey kesiminden geçiyor. İstanbul ve Tekirdağ yerleşim alanları bu nedenle riskli bölgeler. Ayrıca Kuzey Anadolu fayının güney kolu çevresindeki Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edremit de deprem beklediğimiz bölgeler. İzmir, aynı şekilde riskli. Daha önce konuşsaydık, ‘Kahramanmaraş’ derdim. Bunu bugün yaşıyoruz. Hakkâri, bir diğer ilimiz. Erzincan ile Bingöl iline bağlı Karlıova ilçesi arasındaki Yedisu fayında da deprem öngörüyoruz. Adana Havzası ve Hatay’ın İskenderun ilçesindeki faylarda da stres artmış olabilir.” 
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı