Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yerel Medya Semineri Eskişehir´de başladı

Yerel Medya Semineri Eskişehir´de başladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerlerinin 86´ıncısı 29-30 Eylül 2017 tarihlerinde Eskişehir´de yapılıyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerlerinin 86´ıncısı 29-30 Eylül 2017 tarihlerinde Eskişehir´de yapılıyor. Seminere Bursa, Afyon, Bilecik, Bolu, Eskişehir, Kütahya illeri ve ilçelerinden gazeteciler katıldı.
Seminer; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen´in açılış konuşmalarıyla başladı.
TGC Başkanı Turgay Olcayto, konuşmasına basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasının önemine işaret ederek başladı. Cezaevlerinde 175 gazeteci olduğuna dikkat çeken Turgay Olcayto, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Gazetecilik halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına yapılan bir meslektir. Ancak gazeteciliğin yapılmasının önünde birçok engel var. İki gazeteci tahliye oluyor, üç gazeteci cezaevine giriyor. Biz Adalet Bakanlığı´ndan bir yıldır izin alamıyorduk. Yeni Adalet Bakanı Abdulhamit Gül izin verdi. Gazetecileri artık cezaevinde ziyaret edebiliyoruz. Gazetecilik mesleği suç değildir. Gazeteciler hedef gösterilmemeli, teröristlikle eş değer tutulmamalı. Türkiye´de demokrasinin yeşermesi ve gazeteciliğin yapılabiliyor olması için OHAL´in kaldırılmasını bekliyoruz. Gazeteci meslektaşlarımızın özgür bırakılmasını istiyoruz.?
Eskişehir Büyükşehir Belediye Bakanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, konuşmasında TGC ve KAS´ın yerel medya seminerlerinin eğitim açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı.
Başkan Büyükerşen, Türkiye´de basın için büyük bir karanlık olduğunu belirterek ?Karanlık bir tünelin içinden geçiyoruz. Tünelin ucunda ışık görünmüyor. Çünkü bu ülkede rejim değişti. Bu rejimde hür düşünceli insanlar olarak yaşamamış olmak gerekiyor. Bugünlere gelmemizde basının da rolü var. Gerçekleri halka yansıtma konusunda sorunlar var. Bugün, kiralık, satılık, kırık kalemler var. Şantajı gazetecilikle değiştirenler var. Gazetecilerden korkmamaları, taraf olmadan, halk için doğruyu yazmalarını istiyorum.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli