Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yerel Basın Balıkesirde bir araya geldi

Yerel Basın Balıkesirde bir araya geldi

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslanında yer aldığı, yerel basının Balıkesir buluşmasına gazetemiz sahibi Yaşar Mehmet Akif Ertanda katıldı.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan`ında yer aldığı, yerel basının Balıkesir buluşmasına gazetemiz sahibi Yaşar Mehmet Akif Ertan`da katıldı.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün yerel basın ile buluşmalarının 27. Balıkesir`de Otel Basri toplantı salonunda düzenlendi.
Toplantının açış konuşmasını yapan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, gazetecilerin sorunlarını anlatma fırsatı buldu.
Gazetecilerin yıpranma haklarının geri iade edileceğine inandığını belirten Demir, yerel gazetelerin kendilerine hedef seçmek zorunda olduklarını, internet medyasının her geçen gün güçlendiğini söyledi.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, ülke genelinde 2700  yerel ve ulusal gazete, bini aşkın radyo ve 250 televizyon bulunduğunu belirtirken "Biz devletin gören gözü, işiten kulağıyız. Geçtiğimiz yıl 1.700.000 haberi havuzumuzda topladık. 1930 yılından beri Ayın Tarihi dergisini çıkarıyoruz. 12 farklı dilde Türkiye`yi tanıtan yayımladık." dedi.
Balıkesir Valisi Yılmaz Aslan ise konuşmasında, "Biz kamu yöneticileri eleştirileri sevmeyiz. Biz isteriz bizi hep sevip, övsünler. Yaşamın gereği olarak eleştiri olacak bizlerde bu eleştirileri dikkate alacağız. Basın işte bu noktada önemli bir misyon yükleniyor. İl genelinde 114 tane basın yayın kuruluşu var ve biz bunlar ile yakinen ilgileniyoruz. Karşılıklı oto kontrolü sağlamaya çalışıyoruz. Önemli olan bizim birbirimizi iyi anlayabilmemizdir." dedi.
Son konuşmayı BYEGM Basın Kartları Daire Başkanı Bahattin Akgön yaparak, Basın kartları hakkında, yerel medya mensuplarını bilgilendirdi.
Toplantı sonunda BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir`e bir plaket verirken, Cemiyet Başkanı Ramazan Demir`de Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin 50.kuruluş yıldönümü plaketini BYEGM Müdürü Karakaya`ya sundu.
Daha sonra Basın yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün 27.sini Balıkesir`de oluşturduğu "Bu dünyada her Basın mensubunun bir dikili ağacı olsun" projesi kapsamında merkeze bağlı Çinge köyünde oluşturulan Basın Yayın ve Gazeteciler hatıra ormanında fidan dikimi gerçekleştirildi. 
Fidan dikme törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A.Edip Uğur`da katılıp, yerel basın mensuplarını yalnız bırakmadı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false