Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yerel Gazeteler Birliği Başkanı Atalay: Yerel gazeteler nefes istiyor

Yerel Gazeteler Birliği Başkanı Atalay: Yerel gazeteler nefes istiyor

Sağlık Bakanlığınca uygulanmaya başlanan merkezi alım sistemi sonucunda özellikle ilçelerde yayın yapan yerel gazetelerin ilan gelirlerinde ciddi bir azalma yaşandığına dikkat çeken Yerel Gazeteler Birliği Başkanı Av.Tuğba Atalay Yerel gazeteleri..

Sağlık Bakanlığınca uygulanmaya başlanan merkezi alım sistemi sonucunda özellikle ilçelerde yayın yapan yerel gazetelerin ilan gelirlerinde ciddi bir azalma yaşandığına dikkat çeken Yerel Gazeteler Birliği Başkanı Av.Tuğba Atalay "Yerel gazeteleri  içinde bulunduğu zor durumdan çıkarak tedbirlerin bir an önce alınması gerekiyor" uyarısında bulundu.
Tuğba Atalay, ülke çapında yerel gazetelerin direk ve dolaylı olarak yaklaşık 50 bin kişiyi istihdam ettiğine dikkat çekerek "Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç yaptığı açıklamada  `AK Parti iktidarda olduğu sürece kimse yerel basının ilanlarına dokunamaz` demişti. Maalesef Sağlık Bakanlığı`nın merkezi alım sistemi özellikle ilçelerde yerel gazetelerin ilan gelirlerinde çok ciddi bir kayba neden oldu.  Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç`ın yerel gazetelere destek noktasında gereken hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyoruz. Aksi halde yerel gazetelerin ömrü azalıyor. Yerel gazeteler nefes almak isti-yor" dedi.
Yerel Gazeteler Birliği Başkanı Av.Tuğba Atalay sözlerini söyle sürdürdü  "İcra Satış İlanları`nı düzenleyen İcra İflas Kanunu`nun 114 maddesinde yapılacak küçük bir değişiklik, yerel gazetelere az da olsa nefes aldıracak, aynı zamanda borçlunun da haklarını koruyacaktır. Örneğin geçtiğimiz gün Türkiye`nin çoğu ilçesinde satışa sunulmayan ulusal bir gazetede Soma İcra Müdürlüğü tarafından verilmiş  15.000.00 TL`lik bir İcra Satış İlanı vardı. Oysa bu ilan, yerel gazetede yayınlanmış olsa daha fazla duyulacak, satışa daha çok istekli katılacaktı. 114.Madde`de , İlanın şekli, artırmanın tarzı, yer ve günü ve gazete ile yapılıp yapılmayacağı  icra memurluğunca alakadarların menfaatlerine en muvafık geleni nazarı dikkate alınarak tayin olunur.  İlanın yurt düzeyinde yayımlanan bir gazete ile yapılmasına karar verilmesi halinde bu ilan satış talebi tarihinde tirajı ellibinin (50.000) üzerinde olan ve yurt düzeyinde dağıtımı yapılan gazetelerden *1* biriyle yapılır,  denilmektedir. Bu madde,  örneğin  Arttırmanın tarzı, yer ve günü mahalli gazetede ilan edilerek duyurulur. Şatış bedelinin 250.000,00 TL`yi (ikiyüz elli bin) geçmesi halinde bu ilan mahalli gazetenin yanı sıra satış talebi tarihinde tirajı ellibinin (50.000) üzerinde olan ve yurt düzeyinde dağıtımı yapılan gazetelerden birinde de yayınlatılmak suretiyle yapılır" şeklinde değiştirilebilir. Öte yandan Yerel Mahkeme Kararları`nın da yerel gazetelerde yayınlatılması da yine aynı şekilde katkı sağlayacak ve ilanların amacına ulaşmasını kolaylaştıracaktır" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli