Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“Yeşil Reçete” operasyonunda tutuklu sayısı 4'e yükseldi

“Yeşil Reçete” operasyonunda tutuklu sayısı 4

Bandırma’da kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 zanlıdan 4’ü tutuklandı.

Bandırma’da kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 zanlıdan 4’ü tutuklandı. Polis ekiplerince gözaltına alınan 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlılardan 1’i emniyetteki, 1’i de savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 
Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 4’ü çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı, 3’ü adli kontrolle salıverildi. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, bazıları yeşil reçeteye tabi ilaçların usulsüz rapor düzenlenerek piyasaya sürüldüğünü, yabancı uyruklulara satıldığını, bu şekilde kamu kurum ve kuruluşlarının zarara uğratıldığını tespit etmiş, İstanbul, Kilis ile Balıkesir’in Bandırma ve Gönen ilçelerinde bazı adreslere 14 Aralık’ta operasyon düzenlemişti. Ekipler, ev ve işyerlerindeki aramalarda, 12.400 ağrı kesici niteliğinde hap, 300 enjeksiyonlu çözelti içeren kan sulandırıcı niteliğinde enjektör, 146 sentetik ecza hap, 1,78 gram esrar, 0,57 gram metamfetamin ile dijital materyaller ele geçirmiş, “kamu kurum ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık”, “uyuşturucu ticareti”, “resmi ve özel belgede sahtecilik” suçlamalarıyla 9 şüpheliyi gözaltına almıştı. 

Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı