Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Yetkililer uyuyor mu?

Yetkililer uyuyor mu?

Hileli zeytinyağı hâlâ raflarda

Türkiye, ?hileli ürünler cenneti? olarak dikkat çekiyor. Bu ürünlerin başlarında ise zeytinyağı yer alıyor.
Konuyla ilgili olarak 4 Şubat 2017 Cumartesi günü, SÖZCÜ gazetesinde, ?Hileli ürüne yaptırım yok? başlığı altında şu haber yayınlandı:
?Türkiye´de, hileli ürüne herhangi bir yaptırım uygulanmadığı bir kez daha tescillendi. Türkiye´nin en büyük zincir marketleri olan BİM´in raflarını süsleyen ve ?Sırım´ markasıyla satılan zeytinyağı, insan sağlığı için oldukça zararlı. Bunu biz değil, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı söylüyor. 2010 yılında, etil metil ester içerdiği ortaya çıkan BİM Sırım Sızma, 2015 yılında yine aynı değerlerden denetime yakalandı. Bakanlık, geçtiğimiz yıl da, BİM´in bu ürününü, tağşiş yapılmış ürünler listesine koydu.
Ancak nasıl olduysa, hile yapılan bu ürünler, bakanlığın internet sitesinden kaldırıldı. Manisa´da, BİM adına şişelenen zeytinyağını sağlık için alanlar, aslında zararlı, kanser yapan bu ürüne sahip oluyor. Uygun fiyatla satıldığı için dar gelirli vatandaşın seçtiği bu ürün, etil metil ester içeriği ile kansere davetiye çıkarıyor. Hemen her yıl denetime takılan sahte ve sağlığa zararlı bu zeytinyağının fiyatı ise piyasada bulunan kaliteli ürünlerle neredeyse aynı.?
BOYALI ZEYTİN TARTIŞMASI
Öte yandan, son dönemlerde ?boyalı zeytin? tartışması da sektörü olumsuz etkiliyor.
Zeytinin, kızıl ve sarı toplanması nedeniyle görüntüsünden dolayı boyayanların olmasının sektöre darbe vurduğuna dikkat çekiliyor.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Yetkililer uyuyor
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu