Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yılın ilk meclisi keyfi toplanamadı!

Yılın ilk meclisi keyfi toplanamadı!

Erdek Belediye Başkan vekili Hasan Yapakçı ve Millet İttifakı meclis üyelerinin toplantıya katılmaması nedeniyle Erdek Belediye Meclisi yılın ilk oturumunu gerçekleştiremedi.

Erdek Belediye Başkan vekili Hasan Yapakçı ve Millet İttifakı meclis üyelerinin toplantıya katılmaması nedeniyle Erdek Belediye Meclisi yılın ilk oturumunu gerçekleştiremedi.

Meclis´in bugünkü oturumuna sadece AKP ve MHP üyeleri katıldı, yeterli çoğunluk sağlanamaması üzerine tutanak tutularak meclis 8 Ocak 2020 Cuma gününe ertelendi.

Meclis toplantısında hazır bulunan AKP´li ve MHP´li üyeler duruma tepki gösterdiler. Erdek Belediyesi´nin kimsenin arka bahçesi olmadığını ifade eden üyeler yaptıkları basın açıklamasında "Erdek Belediyesi 2021 yılı Ocak ayı meclisi resmi bir tutanak olmadan keyfi bir sebeple ertelenmiş. Bizlere de gönderilen kısa mesajda meclisin Belediye Başkanı Vekili Hasan Yapakçı´nın şehir dışında olması nedeniyle meclisin ertelendiği duyuruldu.  Böyle bir açıklama ile meclis ertelenmesi söz konusu değildir. Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 9´uncu maddesinde "Meclis yönetecek birinci ve ikinci başkan vekillerinin toplantıda bulunmaması durumunda  varsa katip üyeler, yoksa en genç meclis üyesi tarafından imzalanmış tutanakla durum tespit edilerek toplantı yapılmaksızın meclis kapatılır" ibaresi vardır.

Erdek Belediye Meclisi kimsenin arka bahçesi değildir. Keyfi sebepleri ile birilerinin sözüyle hareket eden zihniyeti kınıyoruz. Erdek halkının çok acil hizmete ihtiyacı var. İşçilerimiz belediyeden para alamıyorlar. Tamamlanması beklenen bir sürü yatırım var. CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin bu anlamda ivedi karar almamakla Erdek halkına ihanet ettiklerini düşünmekteyiz. Bizler isterdik ki yılın ilk toplantısı ağız tadıyla başlasın öyle devam etsin.  Ama gördüğünüz gibi hukuka aykırı olarak atılan kısa mesaj ile meclisin ertelendiğini duyuran bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Bizlerde buraya gelerek tutanağımızı düzenledik ve kanuna uygun şekilde meclis toplantımızı erteledik" diye konuştular.

Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli