Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yılın ilk meclisi toplandı

Yılın ilk meclisi toplandı

Denetim Kurulu seçildi, Canan Kırdar´ın maaşı görüşülürken tartışma yaşandı

Erdek Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısını Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığında yaptı. Toplantıda 15 gündem, iki ek gündem maddesi yer aldı. Toplantıya CHP´den İbrahim Beyoğlu, İYİ Parti´den İbrahim İlhan ve Murat Çolak, mazeretleri nedeniyle katılamadılar.

Toplantıda, meclisin 2020 yılında da her ayın ilk çarşamba günü toplanması kabul edildi.

DENETİM KURULU ÜYELİĞİ SEÇİMİ

Meclis üyelerinin huzur haklarının oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından belediyenin Denetim Kurulu üyeleri seçildi.

Gizli oyla yapılan seçimde kurul üyeliklerine CHP´den İbrahim Beyoğlu, AKP´den Huri Güven ve İYİ Parti´den Murat Çolak getirildi.

2020 yılında, 9 ay 29 gün süreyle geçici iş pozisyonunda 44 geçici işçinin mevsimlik işçi olarak çalıştırılması oybirliğiyle kabul edildi.

Mecliste, belediyede sözleşmeli personel çalıştırılması kabul edilirken, Yukarı Yapıcı ve Karşıyaka mahallelerinde yer altı suyu rezervinin düzey ve kalite kontrolü amacıyla DSİ tarafından iki gözlem kuyusu açılması konusu İnceleme ve Araştırma Komisyonu´na gönderildi.

Erdek Belediyesi´nin imar planı notları da İmar Komisyonu´na havale edildi.

Bir kişinin, ?Öğretmenler Parkı?nda büfe yapma talebiyle ilgili olarak Encümene yetki verildi. Encümen, gerekli görürse ihaleye çıkabilecek.

Belediyede 2020 yılında çalıştırılacak geçici işçilerin ve Zabıta Müdürlüğü´nde çalışan memur personelin yevmiyelerinin belirlenmesinin ardından 18 Eylül Stadı´nda bulunan tesislerin işletmesinin Erdek Grup İnsan Kaynakları´na devri konusu görüşüldü. Plan Bütçe Komisyonu´nda bulunan konu için ilgili komisyonun ek süre isteği uygun görüldü.

Erdek Ticaret Odası´nın, yeni bina yapmak için belediyeden yer talebi, gündemin son maddesiydi. Plan Bütçe Komisyonu´nun, bu konuda ek süre talebi de kabul edildi.

CANAN KIRDAR´IN MAAŞINDA TARTIŞMA

Ek gündemin ilk maddesi, Belediye Başkan Yardımcısı Canan Kırdar´ın maaşının belirlenmesiydi.

AKP´li Ceyhun Mırız, Kırdar´ın maaşının artırılmasına karşı çıkarak, ne kadar maaş aldığını sordu. Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı´nın verdiği talimat sonucunda muhasebeden maaş soruldu. Buna göre Kırdar´ın, Aralık 2019 ayı sonuna göre 7 bin 592 lira brüt, 5 bin 300 lira net maaş aldığı bildirildi. Mırız, belediyenin ekonomik açıdan zor durumda bulunduğu gerekçesiyle Kırdar´ın maaşına zam yapılmamasını istedi. Kırdar, Mırız´a, ?Keşke aynı duyarlılığı az önce meclis üyelerinin huzur hakkı görüşülürken de gösterseydiniz? deyince Mırız, ?Zaten hiçbirimiz huzur hakkı almıyoruz? yanıtını verdi. Görüşme sonunda, Kırdar´ın maaşına memur maaş katsayısı artışında, ortalama 240 liralık artış getirildi. Oylamada AKP´li Ceyhun Mırız, Orhan Narin, Hüseyin Sezer ve Çisem Tanrıöver Özhuy ret oyu verirken, Huri Güven ve Mehmet Ali Yağcı ise CHp grubuyla birlikte olumlu oy kullandılar.

İkinci ek gündem maddesi olan ?Hasta Nakil Hizmetleri Yönetmeliği?nin hazırlanması konusu ise Plan ve Bütçe Komisyonu´na gönderildi.

Meclisin şubat ayı toplantısını 5 Şubat 2020 Çarşamba günü, saat 16.00´da yapması kararlaştırıldı.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Yılın meclisi toplandı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli