Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Yılmaz´dan şehre akademik dokunuş

Yılmaz´dan şehre akademik dokunuş

"Akademisyenler bu kez istihdam için düşünüyor"

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, Balıkesir´in gerçek yol haritasını ve eylem planını ortaya çıkarmak için 50 doçent ve profesörden oluşan hocalar ile Akademik Danışma Kurulu düzenledi.
Yaklaşık 6 saat süren toplantıda güvenli, huzurlu, eğitim kalitesi yüksek şehre, yerli ve yabancı turistlerin daha uzun süre konaklaması ve istihdamı nasıl arttırabileceği masaya yatırıldı
AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, Karesi Konseyi öncülüğünde Balıkesir´de görev yapan doçent ve profesörlerden oluşan Akademik Danışma Kurulu düzenledi.
Kurula AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkapdan, Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, 50 doçent ve profesör katıldı.
Toplantıya katılan tüm akademisyenler projeleri hakkında detaylı bilgilendirmeler yaparken, ciddi projelerin masaya yatırıldığı toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.
Balıkesir´in geleceği için bütün şehre dair proje ve fikirlerin paylaşıldığı bir platform oluşturmak istedikleri için akademisyenler ile bir araya geldiklerini belirten Yücel Yılmaz, "Akademik Danışma Kurulu Buluşmamızda, değerli akademisyenlerimizle şehrimiz için bir aradayız. Ortak geleceğimizi tasarlamak, yaşadığımız mekanı el birliğiyle daha iyi noktalara taşımak için fikri platformlarda buluşmak, bizler için çok değerli. Balıkesir´in ?Değer Üreten Şehir´ olması için şehrimizi el birliğiyle, insanımızın kültürel ve ekonomik üretkenliğinden kaynaklanan katma değerle güçlenen bir hale getirmemiz mümkün." dedi.
Balıkesir´i ortak payda olarak işaret eden Yılmaz, "Üniversitemiz Şehre Nasıl Dokunur? projesi ile yola çıkmıştık. Bu toplantılar bizim ilk toplantımız değil. Karesi Belediyesi olarak üniversitemizdeki hocalarımızla çok farklı projeler yaptık. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Burhaniye, Ayvalık fakültelerinden birçok hocamız buraya geldi. Hocalarımızın her birinin uzmanlık alanı farklı, ortak noktada Balıkesir´i bir cazibe merkezi haline nasıl getiririz? onu düşünüyoruz. Güvenli, huzurlu, eğitim kalitesi yüksek, yerli ve yabancı turistlerin daha uzun süre konaklaması ve 12 aya yayılabilecek etkinlik sirkülasyonu nu nasıl yaparız? istihdamı da nasıl arttırabiliriz? bunları masaya yatırdık. Elimizdeki verileri paylaşarak buradan çıkacak olan fikirleri yol haritasına dönüştürüp gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Burada Balıkesir için çok güzel beyin fırtınası ortamı yakaladık." dedi.
Balıkesir´in gerçek bir yol haritasına ve eylem planına ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Burada buluşmamızdaki asıl amacımız değerli hocalarımızın fikirlerini uygulayıcılar olarak sahada nasıl değerlendirebiliriz. ´Bu şehirde benim de bir sözüm´ var diyen herkese kapılarımız açık. Şehirde bir şeyleri düzeltmek için yapılan işler aslında var olan bir şeyi düzeltirken bir düzeni de bozma ihtimali var, işte tam da bu noktada çok yapılacak tüm işlerin kapsamlı düşünülmesi gerekiyor. Siz değerli hocalarımızdaki bilginin güç olduğunu düşünüyoruz. Akademisyenlerimizin katkılarıyla biz uygulayıcılara çok daha analitik düşünülmüş ama sahaya uygun çalışmaların ortaya çıktığına inanıyorum." diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli