Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yol işgallerini Emniyet önleyecek

Yol işgallerini Emniyet önleyecek

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaya yolu işgalleri için yetkisini kullanacak

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü, kent içinde esnafın neden olduğu yol işgallerini ortadan kaldırmak için düğmeye bastı. Konunun, Karayolları Trafik Kanunu´na göre kendilerinin sorumluluk alanına da girdiğine dikkati çeken Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Yaşar Gümüş ile bir toplantı yaparak, durumu değerlendirdi. Kaldırım ve yol işgallerinden yayaların çok şikayetçi olduğunun altını çizen Emniyet Müdürü Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:
?Karayolları Trafik Kanunu´nun 14. maddesi şöyle diyor: ?Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey atmak, dökmek, bırakmak ve karayolu yapısı ve güvenlik tesisleri ile trafik işaretlerine zarar vermek, yerlerini kaldırmak yasaktır.´ Bu yasa maddesine uymayanlar için de uygulanacak cezai yaptırım, şöyle açıklanıyor: ?Tehlike ve engeller, ilgili kuruluşlar ve zabıtaca ortadan kaldırılır. Bozukluk ve eksiklikler, yolun yapım ve bakımdan sorumlu kuruluşça giderilir. Zarar karşılıkları ve masraflar, sorumlulara ödetilir.´ İşte biz, bu yasada yer alan yetkimizi kullanarak, bu işgalleri önleyeceğiz.?
İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, trafik yasasına göre yaya kaldırımının da trafiğin içinde bulunduğuna dikkati çekerken, ?Yani, bu yasaya göre yayaların da rahatlığını sağlamak, haklarını korumak zorundayız? diye konuştu.
47 BİN TESCİLLİ ARAÇ
Bandırma´da, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği´ne kayıtlı 47 bin araç bulunduğu, bunun yaklaşık 2,5-3 kişiye bir araç düştüğü anlamına geldiğine dikkati çeken Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:
?Ancak, dışarıdan gelen araçları da dahil edersek, her gün Bandırma trafiğinde yaklaşık 60 bin araç seyrediyor. Trafiği denetlemek için iki araç kiraladık. Bu görevi, ikisi yeni ve sıfır kilometrede olmak üzere yine 5 aracımızla yerine getireceğiz. Trafik denetiminde yaşadığımız en önemli sorun, hâlâ alkollü durumda araç kullanan sürücülerdir.?
GENEL ARAMALAR SÜRECEK
Kentin güvenlik ve huzuru için istihbarata büyük önem verdiklerini vurgulayan Kılıç, ?Buna paralel şekilde kent içinde genel aramalarımızı da sürdürüyoruz. Güvenlik önlemlerimizi de artırdık? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: işgallerini Emniyet önleyecek
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli