Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yola tecavüzlü duvar Valiye şikayet edildi

Yola tecavüzlü duvar Valiye şikayet edildi

Tüketiciyi Koruma Derneği Balıkesir Şubesi, Balıkesirde yola tecavüzlü duvarın, geri çekilmesi talebini Balıkesir Valiliğine dilekçe ile bildirdi.

Tüketiciyi Koruma Derneği Balıkesir Şubesi, Balıkesir`de yola tecavüzlü duvarın, geri çekilmesi talebini Balıkesir Valiliği`ne dilekçe ile bildirdi.
Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Balıkesir Şubesi, Balıkesir Valiliği`ne gönderdiği şikayet dilekçesinde, tüketicilerin sözlü ve yazılı başvurusu üzerine bahse konu yerde derneğimizce, inceleme yapılmıştır şeklinde başlayan yazılı başvurusunun devamında şu ifadelere yer verdi: "Derneğimiz, Şikâyet ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan incelemede; Paşaalanı Mahallesi Gaffar Okan Caddesi üzerinde bulunan, İl Özel İdaresi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nün olduğu cadde üzerinde İl Özel İdaresi tarafına, sağ şeride araçlar park etmektedirler. Caddeyi kullanan araçlar, park eden araçların bir şeridi kapatmaları nedenliye sıkışıklığa, gereksiz beklemelere neden olmaktadırlar. Trafiği aksadığı, tehlikeli durumların oluşmasına ve gereksiz zaman kaybına neden olduğu, yaptığımız gözlemler sonucu tespit edilmiştir. Aynı cadde üzerinde bulunan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı hizmet binasının bahçe duvarı, bitişiğinde bulunan İl Özel İdaresi duvarından üç metre daha geridedir. Trafiğin sıkışmasına neden olan, cadde üzerindeki yaklaşık Üç yüz metre uzunluğundaki İl Özel İdaresine ait duvarın, yola tecavüzlü olduğu anlaşılmıştır. Konuyla ilgili Balıkesir Belediyesinden bilgi istenmiş olup, verilen cevapta; ``Gaffar Okan Caddesi üzerindeki İl Özel İdaresine ait duvarın, yola tecavüzlü olduğu ve kurumun imar uygulaması sırasında terk ettirilecektir`` denilmektedir.
Yolun tecavüzlü kısmında, bina lojman veya benzeri bir yapı bulunmamakta olup, tamamen bahçe ile sınırlıdır. Geri çekilmesi halinde, kurum hizmetleri açısından aksayacak bir durum söz konusu değildir. Balıkesir Valiliği olarak, aynı zamanda Valiliğe bağlı bir kurum olan İl Özel İdaresi duvarının revizyon imar planından önce geri çekilmesinin uygun olacağı görüşündeyiz. Duvarın geri alınması, bekleme, trafik sıkışıklığı ve park sorununu ortadan kaldıracak ayrıca, tretuvar olmayan bu kısımda yayaların geçebileceği bir tretuvar yapımına da olanak sağlayacaktır. Caddenin bu kısmının genişletilmesiyle çift gidiş gelişli bir yol, ortada ağaçlandırılmış çimlendirilmiş bir refüj oluşturulması, caddeye ayrı bir güzellik ve estetik katacaktır. Tükoder olarak, yaptığımız çalışmanın dikkate alınması ve çözüm önerilerimizin değerlendirilerek gerekli düzenlemelerin yapılması halinde, trafik, ulaşım ve yaya güvenliği açısından uygun olacaktır. Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli