Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Yolcu otobüsü cayır cayır yandı: 5 ölü, 15 yaralı

Yolcu otobüsü cayır cayır yandı: 5 ölü, 15 yaralı

Çanakkale-Küçükkuyu Beldesi´nden Ankara istikametine seyreden yolcu otobüsünde

Çanakkale-Küçükkuyu Beldesi´nden Ankara istikametine seyreden yolcu otobüsünde, Balıkesir´e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Gökçeyazı Mahallesi´ne ulaştığı sırada yangın çıktı.
Yangında ilk belirlemelere göre 5 ölü ve 15 yaralı olduğu belirtilirken, otobüste yolcu sayısı 34 olarak açıklandı. Çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu otobüste çıkan yangın olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerince söndürülmesine rağmen otobüs demir yığınına dönüşmekten kurtarılamadı.
Balıkesir Valiliği internet sitesinden yapılan açıklamada ?Çanakkale-Küçükkuyu istikametinden-Ankara istikametine hareket eden Sürücü N. D. idaresindeki 06 ?. plakalı yolcu otobüsüyle Balıkesir istikametine seyrederken Balıkesir- Edremit yolu Gökçeyazı Jandarma Komutanlığı önünde araçta bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın meydana gelmiştir. 34 yolcusu ve 3 görevlisi bulunan otobüsteki yolculardan 3´ü yetişkin 2´si çocuk olmak üzere 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 15 vatandaşımız ise Balıkesir´deki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır.? ifadelerine yer verildi.
Yangının çıkış nedeni olarak 10 numara yağ kullanıldığı iddiasının yanı sıra kahve makinesinden de kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor. Yangına rağmen şoförün yolcuları tahliye etmediği, yola devam ettiği de öne sürülüyor.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı