Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yöresel el sanatları sergide

Yöresel el sanatları sergide

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Erdek Belediyesi, Erdek Kaymakamlığı ve Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün işbirliğinde gerçekleştirilen, geleneksel el sanatları sergisi dün hizmete girdi.

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nün öncülüğünde, Erdek Belediyesi, Erdek Kaymakamlığı ve Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü`nün işbirliğinde gerçekleştirilen, geleneksel el sanatları sergisi dün hizmete girdi. Balıkesir il ve ilçelerine ait yörelerde, geleneksel el sanatlarından oluşan sergi Erdek Öğretmenevi`nde törenle açıldı.
Serginin açılış kurdelasını, Erdek Belediye Başkan Vekili Melek Decan Erarslan ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı birlikte kesti.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`ın izinli olması nedeniyle katılamadığı törene, Erdek Kaymakam Refiği Stajer Mesut Gazi Ambarlı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Firikçi ile vatandaşlar katıldı. Açılıştan sonra, Erdek Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi kısa börn gösteri sundu. Folklor gösterisinin ardından, törene katılan protokol ve vatandaşlar birlikte sergiyi dolaştı. Bugün de halka açık olacak sergide, Balıkesir`in değişik yörelerine ait geleneksel el sanatları sergileniyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli