Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yücel Yılmaz: "Balıkesir´i Birlikte İnşa Edeceğiz"

Yücel Yılmaz:

Balıkesir Büyükşehir Belediye (BBB) Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Belediyesi tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Kitap Fuarı´nın konuğu oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye (BBB) Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Belediyesi tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Kitap Fuarı´nın konuğu oldu. 

Stantları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Yılmaz sonrasında ise katıldığı "Yerel Yönetimler ve Medya" konulu panelde Gazeteci Erhan Öztürk´ün sorularını yanıtladı, projeleri ve belediyecilik anlayışı ile ilgili açıklamalar yaptı.
Katılımcı ve çevre dostu belediyecilik ilkelerini çok önemsediklerini söyleyen Yılmaz, "Yapacağımız her işte hemşerilerimiz ve paydaşlarla istişare ederek kararlar veriyoruz. Büyükşehir olarak vatandaşa rağmen bir şey yapmamız mümkün değil." dedi.
Çevre ile barışık tertemiz bir kent gayesiyle çalışmalarına yön verdiklerini belirten Yılmaz, şehirli olmak ve birlikte yaşama kültürünü geliştirmek adına projeler yaptıklarını ifade etti.
Şehre ve insanına dair ihtiyaçları tespit ederek planlamalar yaptıklarını kaydeden Yılmaz, "Sana göre, bana göre diyerek değil insanımızın hak ve hukukunu gözeterek çalışmamız gerekiyor. Biz birlikte yaşıyoruz, bu nedenle hizmeti şahıslara indirgememiz mümkün değil. Toplum adına çalışıyor, kamu yararı ilkesini gözetiyoruz. Şehrimiz ve insanımız için tüm siyasi partilerimizle fikir birliği halinde hareket ediyoruz." açıklamasında bulundu.
Belediyelerin sürpriz gelirleri olmadığını bu nedenle bütçeyi en iyi şekilde planlayıp kullanarak topluma değer katmaları gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, "Bunu sen ben ayrımı yapmadan birlikte planlamamız lazım. Bu benim veya sadece bir partinin tek başına karar vereceği bir şey değil, istişare edilmesi lazım. Bu noktada toplumsal mutabakatın sağlanmasına önemli katkı sağlayan kent konseylerini çok önemsiyorum. Çünkü akıllı belediye başkanı, gönüllülerle sonuç veren işler yapabilir." dedi.
"Gelin kardeş olalım, hep beraber şehrimizi ayağa kaldıralım" diyen Yılmaz, hizmetin siyaseti olamayacağını işaret etti.
Bu şehrin kendilerine emanet olduğunu söyleyen Yılmaz, "Vatandaşa hizmeti götürürkenki süreç içerisinde siyaset yapmak hizmeti geciktirmekten başka bir işe yaramaz. Burada hepimiz aynı havayı soluyor, aynı otobüse biniyor, aynı durakta duruyor, aynı yoldan geçiyoruz. Biz birlikte hareket edelim, vatandaşın ihtiyaç duyduğu ne varsa doğru insan kaynağı ve doğru finans ile bir an önce çözüme gidelim istiyoruz." açıklamasında bulundu.
Belediye başkanının günü yönetme görevinin yanı sıra şehri geleceğe hazırlama görevinin de olduğunu hatırlatan Yılmaz, "50 yıl sonra, bizim yaptığımız hatalardan dolayı torunlarımız bedel ödememeli. Yaşadığımız şehrin geleceğini ve insanlarımızın yaşam standartlarını yönetmek için 20 ilçe belediye başkanımız ve ekipleriyle aynı masa etrafında toplanıyor, şehrimizin geleceğini birlikte planlıyoruz. Seçilen 20 belediye başkanımız şehri için doğru olanı yapmaya kendini kodlamış." dedi.
Körfez bölgesinin sadece Türkiye´ye değil tüm dünyaya lazım olduğunu dile getiren Yılmaz, "Konsantrasyonumu bu bölgeye yoğunlaştırdım. Çevreden alt yapıya, ulaşımdan arıtma sistemlerinin güçlendirilmesine kadar çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz." diyerek sözlerine ekledi.
Başkan Yılmaz, daha sonra vatandaşlardan gelen soruları cevapladı. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli