Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yücel Yılmaz´a büyük tepki!

Yücel Yılmaz´a büyük tepki!

CHP ve İYİ Parti, BBB Meclis toplantısını terk etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye(BBB) Meclisi´nin toplantısında gergin anlar yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ve İYİ Parti belediye meclis üyeleri, toplantıyı terk etti.
OLAY NASIL GELİŞTİ
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın yönettiği toplantıda, belediyeye bağlı bir şirket olan ?Gayrimenkul Anonim Şirketi?nin sermaye artırımı, dolayısıyla borçlanma talebi gündeme geldi. CHP ve İYİ Partili komisyon üyelerinin ret oyu vermesine karşın Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) üyelerinin oylarıyla komisyondan geçerek meclis gündemine gelen gündem maddesi ile ilgili söz isteyerek, neden komisyonda ret oyu verdiğini açıklayacağını belirten Erdek Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi´nin CHP´li üyesi Canan Kırdar´a, meclisi yöneten Yücel Yılmaz tarafından söz verildi. Kırdar, konuşmasında bu sermaye artırımına neden ret oyu verdiğini belirterek, ?Bu konu hakkında meclis üyelerimizin hiçbir bilgisi yok. Meclis üyelerinin her konuda bilgilenme hakları var? diye konuşurken, Başkan Yücel Yılmaz, ?Öyleyse belediyemizin genel sekreteri bilgi versin? dedi. Ancak AKP Meclis Grup Başkan Vekili ve Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, buna itiraz ederek, ?Açıklamaya gerek yok. Maddeyi oylayalım? diye konuştu. Yücel Yılmaz´ın, yeniden genel sekreterin açıklama yapmasını istemesi üzerine Cankul´un, yine ?Başkan açıklamaya gerek yok, oylayalım? diye ısrar ettiği görüldü. Bunun üzerine Yılmaz´ın, Canan Kırdar´ın sözünü keserek, genel sekreterin açıklama yapması kararından vazgeçtiği dikkati çekti. Yılmaz´ın, Gayrimenkul A.Ş.´nin 10 milyon liralık sermaye artırımını oylatıp, maddenin AKP grubunun oylarıyla kabul edilmesinin ardından bu olaya tepki gösteren CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri toplantıyı terk ettiler.
Bunun üzerine toplantı, AKP grubu üyeleri tarafından sürdürüldü.
SERKAN SARI´DAN SERT TEPKİ
Bu arada, meclis dışında gazetecilere bir açıklama yapan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, ?Bu kenti yönetenler, halka ve meclise hesap vermek zorundadır? dedi.
Sarı, şunları söyledi:
?Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, meclis üyelerimizin talebine cevap vermek yerine meclisi itibarsızlaştırarak, bir açıklama yapmaktan kaçınarak, söz hakkı verilmiş üyemizin sözü alınarak açıklama talep edilen genel sekreterin söz hakkına yine AKP Grup Başkan Vekilinin müdahalesiyle durdurulması ne kadar demokratik, ne kadar çağdaş bir yönetim anlayışına sahip olunduğunu göstermektedir.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin yönetimi bunu hak etmiyor. İyi Parti ve CHP meclis üyeleri kamuoyunun önünde merak edilen her konunun ayrıntıları öğrenene kadar sorgulamakla yükümlüdür. Bu kenti yönetenler de halka ve meclise hesap vermek zorundadır. Görev ve sorumluluklarının farkında olmayanlar bugün bizi yönetmeye çaba harcıyorlar. Bugün bu meclisin saygınlığını hepimiz gördük.
Biz kentin açık, seçik, şeffafça denetlenebilir bir şekilde yönetilmesini istiyoruz. Büyükşehir, 20 ilçe ile yönetiliyor. 20 ilçeden belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz buraya geliyor. Şeffaf yönetim olmadığı sürece bu tepkimiz devam edecektir. ?Bu kenti birlikte yöneteceğiz´ diyerek yola çıkanlar, bugün, ?Çoğunluk bizde. İstediğimizi yaparız. Kabul edenler, kabul etmeyenler, kabul edilmiştir´ anlayışıyla meclisi yönetmek istiyorlar. Bu mudur demokrasi anlayışı, bu mudur adalet, bu mudur hukuk??
Sarı´nın tepkisine CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri de destek verdiler.
YÜCEL YILMAZ NE DİYOR
Bu arada CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin yanına gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:
?Önergeler metin olarak okunur. Metin olarak okuttuktan sonra gündem maddesi olarak işlenir ve genelde şunu yaparız. Okunduğu şekliyle kabulü denir ve herkes bunu kabul eder.
?Maddenin ne olduğunu ben bilmiyorum´ diye itiraz aslında işi uzatmak, gündemi değiştirmek, gerilimi artırmak veya oradan siyasi çıkar elde etmektir. Ben de meclis başkanı olarak konunun daha fazla uzamamasını düşündüm. Zaten burada karar verilmez. Bu birinci meclis toplantımız. Bu nedenlerle gündem maddelerini ilgili komisyonlarına havale ettik. Hiçbir sorun yok. Bugün yine bir meclis üyemiz, komisyonda neden ret verdiğini açıklaması için söz verdiğimde onu söylemek yerine kontra atak yapıp ?Neden böyle oldu, açıklasınlar niye böyle yapıyorlar?´ dedi. Sen niye ret verdiğini açıkla ki, onun mantıklı kısmı yoksa biz bilgi verelim. Bir de söylemi şu: ?Arkadaşların açıklasın, benim komisyonda attığım imzanın bir şeyi yok. Tekrar değerlendirilir. Belki bazı arkadaşlar evet verir deyince, işin ciddiyetine uygun bir şekilde davranmadığı için sözünün kesilip gündeme devam edilmesini uygun gördüm başkan olarak. Her şey kontrol altında. Balıkesir için hepimiz çalışıyoruz. Farklı siyasi görüşlerde olabiliriz. Kamuoyunun takdirine sunuyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Yücel Yılmaz büyük tepki
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli