Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yücel Yılmaz muhtarlara seslendi: Vazifemiz milletin yalnız kalmamasıdır

Yücel Yılmaz muhtarlara seslendi: Vazifemiz milletin yalnız kalmamasıdır

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle 20 ilçenin muhtarları ile bir araya geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle 20 ilçenin muhtarları ile bir araya geldi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Ekim 2015 tarihini Muhtarlar Günü ilan etmesinin ardından her yıl 19 Ekim’de Muhtarlar Günü kutlanıyor. 
Erdek’ten de Merkez ve kırsal mahalle murtarlarımızda hazır bulundu.                                                      
Yıl içerisinde sürekli muhtarlar ile bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Mustafa Canbey, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve 20 ilçeden 1134 muhtar katıldı. 
Muhtarların, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Başkan Yılmaz, muhtarların Balıkesir’deki yeri Balıkesir’in de Türkiye’deki yerinden bahsetti. 
Balıkesirlilerin, 10 kişiden 6’sının tarıma dayalı sektörlerde çalıştığı ve ilk 500’de şirket sıralamasında 26 tane de önemli şirketin olduğu bir ilde yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Görevimiz ağır mesuliyetimiz çok. Görev dağılımı içerisinde herkesin bir rolü var. Valimizin, bizim muhtarlarımızın hepimizin ayrı ayrı görevleri var. Birbirimizi dinleyerek şehrimizdeki insanlara hizmet etme çabası içindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarlarımızla birlikte hareket ediyoruz. Asıl olan milletimize yerinde hizmet etmek. Muhtarlarımızla daha sık bir araya geleceğiz.” dedi. 
Muhtarların müsterih olmaları gerektiğini ve her birisinin kendilerine ilettiği sorunların hepsini bildiklerini ve ilgilendiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Muhtarlarımızdan mahallelerinde dezavantajlı birileri varsa bizlere bildirmesini istiyoruz. Sorunları, Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığımız halleder o halledemiyorsa kaymakamlıklarımız, Valiliğimiz halleder. Lütfen mahallelerinizdeki kapıların ardında yaşanan hayatlardan haberiniz olsun. Biz kendimizi bu konuda sorumlu hissediyoruz. Vazifemiz milletin yalnız kalmaması ve onlara destek olabilmemiz. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nüz kutlu olsun iyi varsınız.” dedi. 
Toplantıda yer alan AK Parti Milletvekilleri de yaptıkları konuşmalarda muhtarların gününü kutladı.  
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise yaptığı konuşmada “Siz değerli muhtarlar hem belediyelerin hem de kaymakamlıkların hep birlikte bütün kamu kurumlarının mahallelerdeki temsilcilerisiniz. Dünya ölçeğinde baktığımızda muhtarlık kurumunun bizdeki işleyişi ile tamı tamına uyuşan başka bir model olmadığını görüyoruz. İlimizde en çok dikkat ettiğimi konulardan birisi de koordinasyondur. Çalışırken adımlarımızı birlikte atmalıyız. İlimizde, birlik ve bütünlük içerisinde olduğumuz takdirde aşamayacağımız engel olmayacaktır.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false