Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Yücel Yılmaz’ın çalışma raporuna ret!

Yücel Yılmaz’ın çalışma raporuna ret!

Önceki dönem Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yücel Yılmaz’ın 2023 yılı çalışma raporu aklanmadı.

Önceki dönem Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yücel Yılmaz’ın 2023 yılı çalışma raporu kabul edilmedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, CHP’li Ahmet Akın’ın başkanlığında yapılan ilk toplantısında, Yücel Yılmaz’ın 2023 yılı çalışma raporu da görüşüldü.

AKP adına söz alan M. Birol Şahin, 31 Aralık 2024 tarihi itibariyle Yücel Yılmaz döneminden kalan borcun 4 milyar lira olduğunu öne sürdü.

CHP Meclis Grup Sözcüsü ve Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ise Yılmaz döneminin 1 Ocak-31 Mart tarihleri arasındaki borcunu sorunca Şahin, “Bu konuda elimde rakamlar yok” yanıtını verdi.

Yılmaz’ın çalışma raporu görüşülürken, CHP Grup Sözcüsü Ali Kemal Deveciler ile AKP Grup Sözcüsü Yasin Sağay arasında gerginlik yaşandı.

Oylamada, Yücel Yılmaz’ın 2023 yılı çalışma raporu 29 kabule karşı 60 oyla reddedildi.

Araştırmalarda usulsüzlük, ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma gibi bulgulara rastlanırsa Yücel Yılmaz’a yargı yolu gözükebilecek.

Öte yandan, Yücel Yılmaz döneminden kalan borcun, Balıkesir Büyükşehir Belediye binasının yanı sıra il sınırları içindeki CHP’li belediyelerin binalarına asılarak vatandaşlarla paylaşılacağı açıklandı.



Anahtar Kelimeler: Yücel Yılmaz’ çalışma raporuna !
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı