Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yukarı Yapıcı´daki ?Köyünü Yaşat? projesi başlayacak

Yukarı Yapıcı´daki ?Köyünü Yaşat? projesi başlayacak

Erdek Belediyesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında protokol imzalanacak

Erdek Belediyesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında protokol imzalanacak
Erdek´e bağlı Yukarı Yapıcı Mahallesi´nde uygulanacak olan ?Köyünü Yaşat? projesi konusunda, İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Erdek Belediyesi arasında kurumsal işbirliği yapılacak. Erdek Belediye Meclisi´nin nisan ayı toplantısında, söz konusu üniversite ile kurumsal işbirliği yapılması için Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya protokol imzalama yetkisi verildi.
Mecliste, projeyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Kısa bir süre önce de, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi´nin ?Şehircilik Bölümü´nden bir heyet, Yukarı Yapıcı´da incelemelerde bulundu. Bu üniversitenin mimarlık, şehircilik, resim ve restorasyon bölümleri, önce, ortak bir çalışmayla Yukarı Yapıcı´da tescilli bir binayı, örnek olacak şekilde restore edecekler. Bu proje kapsamında eskiden köy olan bu mahallemize bir butik otel de yapacağız. 

Bu projenin amacı, köy yaşantısını bozmadan, buradaki doğal turizmi geliştirmektir.?
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile birlikte, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında ikinci heykel sempozyumunu düzenleyeceklerini vurgulayan Sarı, ayrıca, Narlı Mahallesi´ndeki Dimitris Kilisesi ve Hamamlı Mahallesi yer alan kilisenin restorasyonu için Tarihi Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu´ndan izin aldıklarını belirtti. Haber: Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli