Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yunanistan´a gitmeye çalışan 19 göçmen yakalandı

Yunanistan´a gitmeye çalışan 19 göçmen yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komu-tanlığı unsurlarınca "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" olaylarına yönelik yürütülen istihbaratla;

Balıkesir İl Jandarma Komu-tanlığı unsurlarınca "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" olaylarına yönelik yürütülen istihbaratla; Ayvalık Altınova Mahallesi İskele mevkiinden, Yunanistan´ın Midilli Adası´na Göçmen Kaçakçılığı yapılacağına dair bilgi elde edildi. Bunun üzerine, anılan bölgede görevlendirilen devriyeler ve sivil unsurlar tarafından yapılan takip esnasında, İskele mevkiinde, S.S. ve K.A. isimli iki organizatör ile 17 Afganistan uyruklu ve 2 Suriye uyruklu olmak üzere toplam 19 göçmen (5 erkek, 4 kadın ve 10 çocuk) yakalandı. Yapılan araştırmada organizatörlerin göçmenleri kiralık bir araçla bölgeye getirdikleri tespit edilirken, göçmen kaçakçılığı olayında kullanılacak olan ???? Yat isimli tekne ile 19 adet can yeleği ele geçirildi.
Ayrıca göçmen kaçakçılığı olayı organizatörlerinden S.S.´nin "Dolandırıcılık" suçundan arandığı belirlenirken, Adli makamların talimatıyla bu olayla ilgili olarak S.S. ve K.A. isimli organizatörler gözaltına alındı. Organizatörler ve göçmenler hakkında başlatılan adli ve idari işlem devam ediyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı