Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yunanistan´a Kaçmaya Çalışan Fetö Üyelerini Taşıyan Tekne Battı

Yunanistan´a Kaçmaya Çalışan Fetö Üyelerini Taşıyan Tekne Battı

Balıkesir´in Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan´ın Midilli Adası´na gitmek isteyen ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu oldukları iddia edilen 16 kişinin içinde bulunduğu şişme bot alabora oldu.

Alınan bilgiye göre; yasadışı yollarla Midilli´ye gitmek isteyen aralarında kadın ve çocukların da olduğu FETÖ mensubu oldukları öne sürülen 16 kişinin bulunduğu bir şişme bot Ayvalık´ın Çıplak Ada açıklarında henüz belirlenemeyen bir nedenle alabora oldu.
Gece saat 22.30 sıralarında meydana geldiği belirtilen kazada bir anda Ege Denizi´nin karanlık suları can pazarına döndü.
Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki botların devriye yaptığı saatlerde termal kameralarla belirlenen kaçaklardan doktor olduğu belirlenen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen´in kız kardeşinin damadı olduğu öne sürülen Edremit 2 No´lu Sağlık Ocağı´nın hekimlerinden İ.A. (58) ve esnaf olduğu belirlenen B.Ç. (40) kurtarıldı.
Kurtarılanların alabora olan botta toplam 16 kişi olduklarını ifade etmesinin ardından Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ayvalık Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki çok sayıda ekip, İzmir´in Dikili ilçesinden gelen bir helikopterin havadan yardımıyla hummalı bir çalışma başlattı.
Yapılan kapsamlı arama kurtarma çalışmalarının ardından; isimleri henüz belirlenemeyen 3 bebek, Sena Aksoy ve Sümeyye Avcı adlı bir kadınla Gökhan adındaki bir erkeğin cansız bedenleri denizden çıkarıldı. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli