Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yunan kafilesi Erdek'te

Yunan kafilesi Erdek

26. Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali nedeniyle ülkemize gelen Kavala dostluk kafilesi, Erdek'i ziyaret etti.

26. Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali nedeniyle ülkemize gelen Kavala dostluk kafilesi, Erdek'i ziyaret etti.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın daveti üzerine, Kuşcenneti Festivali'ne katılmak için Bandırma'ya gelen Yunanis-tanlı Kavala dostluk kafilesi, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın daveti üzerine Erdek'i ziyaret etti. İlk olarak Erdek Belediyesi'ni ziyaret eden Yunanlıları, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri, belediye personeli ve vatandaşlar karşıladı. 

Erdek Belediyesi toplantı salonunda kısa bir açıklama yapan Kavala dostluk kafilesi sözcüsü, Bizi buraya, dedelerimizin yaşadıkları topraklara davet ederek en iyi şekilde ağırladığınız için sizlere teşekkür edebilecek bir söz bulamıyorum. Fakat en yakın zamanda bizlerde sizleri, kendi dedelerinizin topraklarında ağırlamak için bekliyoruz. Bizler, gerçekleşecek olan Bandırma Kuşcenneti Festivali'nde sunacağımız halk oyunları gösterimizle kültürümüzü sizlere bir kez daha tanıtarak ortak kültürümüze katkıda bulunmaya, gelenek ve göreneklerimizi hatırlatmaya çalışacağız.” dedi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Bandırma programı için gelen konuklarımızı ilçemizde ağırlamaktan bizler de son derece onur duyuyoruz. İnşallah bizde iade-i ziyarete en yakın zamanda geleceğiz.”
Erdek Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen karşılıklı hediyeleşme programının ardından, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın da katılımıyla birlikte öğle yemeği yiyen 65 kişilik Kavala dostluk kafilesi ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yemeğin ardından, ilçemize gelen Yunanlı konuklara, tarihi yerleri gezdirdi.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Yunan kafilesi Erdek’te
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı